DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért nem Wehrlein kapta Bottas ülését

2016 végén, Nico Rosberg váratlan visszavonulásakor ők ketten voltak esélyesek a Mercedes második ülésére: a német most elmondta, végül miért a finnt igazolták le, s nem őt.

Nico Rosberg az elmúlt évtized talán legnagyobb F1-es bombáját robbantotta azzal, hogy alig néhány nappal 2016-os világbajnoki címének bebiztosítása után váratlanul bejelentette azonnali visszavonulását. Ezzel nehéz helyzetbe hozta a Mercedest, hiszen érvényes szerződése volt a németnek a következő évre, így a téli időszakban kellett helyettest találnia a csapatnak.

wehrlein-f1-dppi



Végül a Williamstől szerezték meg Valtteri Bottast, aki azóta is Lewis Hamilton csapattársa, de nem a finn volt az egyetlen jelölt. Pascal Wehrlein akkoriban a Mercedes kötelékeibe tartozott, 2015-ben DTM-bajnok lett, majd 2016-ban a Manorral debütált a Formula-1-ben, és spielbergi tizedik helyével pontot is szerzett.

A végül 2017-ben a Saubernél szereplő, azóta a székhelyét a Formula-E-be áthelyező német most elárulta: valóban esélyes volt a Mercedes ülésére, egyetlen évnyi F1-es tapasztalata azonban óriási hátrányt jelentett Bottasszal szemben – minderről a SpeedWeek.com szaklap hasábjain mesélt:

„Akkoriban Bottas és közöttem döntöttek. Végül Bottas kapott ajánlatot. Ennek az volt az oka, hogy akkoriban még csak egy éve versenyeztem a Formula-1-ben, emiatt pedig viszonylag kevés tapasztalatom volt. De így is azt mondanám, hogy jó évem volt. A Manor nagyon kevés költségvetéssel és erőforrással rendelkező csapat volt, utána évben már nem is tudott indulni. Mégis nagyszerű munkát végeztünk, és még pontot is szereztünk. Jó év volt, de egy év tapasztalat a Formula-1-ben nem számít túl soknak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: