DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa: Sebastian ideje lejárt

Egykori versenyzőjük szerint a Ferrari jól döntött azzal, hogy lecseréli a németet, mivel az nem teljesít úgy, ahogy egy négyszeres világbajnoktól várnánk – viszont a fő gond, hogy az autó sem gyors.

Fennállása egyik leggyengébb idényét futja a Ferrari a Formula-1-ben: bár az utóbbi nagydíjakon látszott némi fejlődés, s a Török Nagydíj után már a konstruktőri harmadik hely sincs elérhetetlen a távolságban, pillanatnyilag még három dobogós helyezéssel csupán a tabella hatodik helyén állnak. Egykori versenyzőjük, a Scuderiánál nyolc idényt lehúzó Felipe Massa szerint az ő idejében sosem volt ennyire rossz a helyzet a vörösöknél:

vettel-ferrari-isztambul



„Ez egy nagyon nehéz időszak a Ferrari számára” – nyilatkozta a brazil ex-F1-es az AS-nek. „Szomorú így, az idei problémákkal látni őket. A Ferrari egy olyan csapat, amelynek kötelező versenyképesnek lennie, s amikor nem az, az komoly dolog, nemcsak a rajongók, hanem a csapatok belül dolgozók számára is. Nekem is voltak nehéz éveim, amikor nem volt ütőképes autóm, de nem ennyire, mint idén. Remélem, hogy rövid időn belül változik a Ferrari helyzete, ha nem is most, akkor a következő években. Fel kell ismerni, hogy ez egy nagyon komoly probléma.”

Csapaton belül főként Sebastian Vettelnek van rossz éve – az isztambuli dobogó ellenére is –, így Massa szerint jól döntött a Ferrari, amikor úgy határozott, hogy 2021-től már ne a német, hanem Carlos Sainz legyen Charles Leclerc csapattársa:

„A legfontosabb az autó. Versenyképes autó nélkül nem tudsz győzni, és ez független a pilótáktól. Ugyanakkor szerintem Sebastian ideje lejárt, ugyanis nem olyan munkát végez, amit az ember elvárna egy négyszeres világbajnoktól, és úgy vélem, ezért változtatnia kellett a csapatnak. Nem ez a legjobb időszak Sebastian számára, úgy érzi, nem bánnak vele jól, s a csapatnak sem jó, ha egy ilyen versenyzője van, miközben nem is versenyképesek. Úgy gondolom, a szakítás volt mindkét fél számára a legjobb megoldás.”

„Szerintem Sainz versenyképes lesz. Már a debütálásakor megmutatta a sebességét, de az utóbbi két évben főleg, jó eredményeket szerzett a McLarennel és szerintem jól tud dolgozni. Charles remek formában van, nem lesz könnyű Sainz dolga, de nagyszerű munkát tud végezni és erős lehet a Ferrarival.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: