DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: A Ferrari is harcban van a 3. helyért

A wokingiak F1-es csapatfőnöke ugyan nem tart a maranellóiaktól, de nem érte meglepetésként, hogy a szezon előrehaladtával egyre erősebbé váltak, s immár akár a konstruktőri bronzra is esélyük lehet.

Miközben a Mercedes már Imolában megnyerte a konstruktőri világbajnokságot, s a Red Bull is magabiztos előnnyel áll a második helyen, a harmadik pozícióért elképesztően nagy a csata. A Török Nagydíj előtt alig néhány pont választotta el egymástól a Renault–McLaren–Racing Point triót, s most is 18 egységen belül vannak ők hárman (a Racing Point áll legjobban, ötpontos távolságból követi őket a McLaren, s további 13-mal a Renault).

ATP_F1_7158_2020_TURKEY_FIA-pool_resize



Csakhogy az isztambuli harmadik és negyedik hellyel a Ferrari is hat pontra megközelítette utóbbi gárdát, így ahelyett, hogy az Alpha Tauri fenyegetné a hatodik helyüket, hirtelen a maranellóiak is beszállni látszanak a bronzért folyó harcba. Andreas Seidl, a múlt hétvégén kettős pontszerzést begyűjtő McLaren csapatvezetője szerint is ez a helyzet:

„Nyilván nagyszerű ez az eredmény számunkra, mert így harcban maradtunk a konstruktőri értékelésben” – mondta Carlos Sainz ötödik és Lando Norris nyolcadik helyéről a RaceFans.net szaklapnak nyilatkozó Seidl. „De egyértelmű, hogy nem a miénk a harmadik vagy a negyedik leggyorsabb autó pillanatnyilag. És amit a Ferraritól is láthattunk: még egy jó eredmény, és hirtelen négy csapat fog harcolni a harmadik-hatodik helyekért.”

A wokingiak csapatfőnöke nem tart különösebben a Ferraritól, elmondása szerint csupán ez a realitás, hogy egy akkora istálló, mint az olaszoké, előbb-utóbb összeszedi magát: „Tudom, hogy mire képes egy olyan erőforrásokkal rendelkező csapat, mint a Ferrari, és nem meglepő, hogy felzárkóznak a szezon folyamán. Sosem becsültük alá a Ferrari erejét. Két nagyszerű pilótájuk is van, és nyilván egy remek csapatról van szó. Ez a realitás. Fontos, hogy csak saját magunkra koncentráljunk, hogy kihozzuk a maximumot abból, amink van. Versenyképes autónk van, ami nagy előrelépést jelent az előző évhez képest.”

Seidl hozzátette: a McLaren intermediate gumikon mutatott tempóját látva egy jobb stratégiával akár még erősebben is szerepelhettek volna Isztambulban, ahol Sainz egyébként eleve közvetlenül a Ferrarik mögött ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: