DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Most vagyok a csúcson, a többi nem rajtam múlik

Az Isztambulban kilencedik dobogós helyezését szerző mexikói úgy érzi, most teljesít legjobban F1-es karrierje során, és ennél többet nem tud tenni annak érdekében, hogy jövőre is a mezőnyben legyen.

Sergio Perez második helyen végzett a Formula-1-es Török Nagydíjon, amelynek köszönhetően úgy is a negyedik helyen áll a világbajnokságban, hogy két futamot kihagyott koronavírus-fertőzés miatt, csapata, a Racing Point pedig feljött a harmadik pozícióba a konstruktőrök között. Ennek ellenére pillanatnyilag nincs ülése 2021-re a mexikóinak, akinek még Ross Brawn szerint is muszáj lenne helyet kapnia a jövő évi rajtrácson. Maga a pilóta is úgy érzi, most teljesít legjobban karrierje során:

perez-podium-isztambul-racingpoint



„Úgy gondolom, a magam részéről ez egy jó szezon, de a Formula-1-ben nagyon sok minden függ az autóban rejlő potenciáltól” – idézi Perezt a PlanetF1.com szakoldal. „Szerintem a múltban is voltak nagyon jó idényeink, de nem láthattuk olyan jónak az adott évet az autó képességei miatt. Végeztem a bajnokság hetedik helyén, néhányszor a nyolcadikon, de akkor is jó és erős munkát végeztem.”

„Úgy vélem, elég jó szinten állok most a karrieremben, talán most vagyok a csúcson tapasztalat, megértés és a csapattal való kommunikáció szempontjából egyaránt. Egy ideje már ennél az alakulatnál vagyok, ami szintén segít. Igen, kicsit hullámzó az évünk bizonyos dolgok és körülmények okán a pályáról és azon kívülről, de továbbra is jó úton járunk, és biztos vagyok benne, hogy ez a dobogó segíteni fog abban, hogy jól zárjuk az évadot.”

A hírek szerint Perez a jelenleg is ott versenyző Alexander Albonnal és az idén csak beugróként versenyző Nico Hülkenberggel van harcban a Red Bull jövő évi üléséért – náluk pontosan nyolccal, illetve kilenccel több dobogós helyezéssel rendelkezik az F1-ben. A mexikói szerint azonban nem tehet mást a 2021-es szerződés érdekében, mint hogy továbbra is a maximumot nyújtja: „Úgy vélem, mint mindig, most is hétvégéről hétvégére teljesíteni kell, hiszen csak annyira vagy jó, mint az utolsó versenyed, ezért fontos erősen zárnunk. A többi már nem az én kezemben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: