DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: Pereznek helyet kell kapnia a Formula-1-ben

Az F1 sportért felelős igazgatója szerint egyenesen tragédia lesz, ha Sergio Pereznek jövőre nem jut hely valamelyik csapatnál. A mexikói szerint ő megtette a magáét az ügy érdekében.

Sergio Perez a 2018-as Azerbajdzsáni Nagydíjat követően állhatott fel ismét a pódiumra, miután másodikként ért célba a hétvégén Törökországban. A változó, kaotikus körülmények között megmutatta a mexikói, hogy helye van a legjobbak közt.

Ross Brawn, az F1 sportért felelős véleménye szintén ezen a véleményen van, szerinte is megérdemel egy ülést 2021-re a Racing Pointtól kiebrudalt pilóta: „Egyértelműen megérdemel egy helyet” – mondta Ross Brawn az F1 hivatalos oldalának.



„Ha egy csapat olyan versenyzőt akar, aki kompetitív és képes kihozni a legtöbbet minden helyzetből, akkor Perez az ő emberük. A hétvégi verseny megmutatta, hogy bár vannak tehetséges fiatalok, még van mit tanulniuk, mert a tapasztaltabbak egyértelműen föléjük kerekedtek.”

„A versenyzőknek kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy elsőként szeljék át a célvonalat. Ugyan a tapadás nem volt valami nagy, de ez mindenki számára egyforma volt. Fair versenyt kell létrehoznunk, mivel ez egy sport. Mindenkinek egyenlő feltételeket kell adnunk” – mondta Brawn.

Pereznek valószínűleg vagy a Red Bullnál jut hely jövőre, vagy 2021-ben nem lesz a mezőny tagja, hiszen ő maga mondta, hogy akár egy év szünet is elképzelhető részéről. A verseny után persze ő is próbálta kicsit emelni az égiszét.

„Mindenki annyira jó, amennyire a legutolsó versenyen teljesített. Én szeretném jól befejezni ezt a szezont, a többi pedig már nem rajtam áll” – mondta Perez a Török Nagydíj leintését követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: