DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: Slickeken akár győzhettünk is volna

Sergio Perez drámai hajrát követően ért be a második helyen a Török Nagydíjon, Vettel pedig az utolsóelőtti kanyarban előzte meg Leclerc-t, így a 2019-es mexikói verseny után tért vissza a dobogóra.

Már-már egy MotoGP-versenyhez hasonló befutót produkáltak az F1-esek a Török Nagydíjon, miközben a kamerák a hetedik világbajnoki címét megszerző Lewis Hamiltonra és a Mercedesre fókuszáltak.

A kilences kanyarból kigyorsítva megcsúszott a tizedik kör óta ugyanazon az intermediate gumikon autózó Sergio Perez, így megelőzte őt Charles Leclerc,de a mexikói visszatámadott, a ferraris pedig elfékezte magát.

Ezt követően Perez és Vettel is elment a monacói mellett, akinek még Carlos Sainzot is maga mögött kellett tartania a célegyenesben. Sergio Perez a 2018-as Azerbajdzsáni Nagydíjat követően állhatott a dobogóra.



„Ha még egy kört meg kellett volna tennem, biztosan felrobbantak volna az abroncsok, elképesztő volt a vibráció az autóban ülve. Nagyon izgalmas verseny volt, én próbáltam végig vigyázni az abroncsokra, a csapat pedig jó stratégiai döntést hozott” – kezdte a mexikói.

„Lewis befoghatatlan volt, de be kell látnunk, hogy egy kiváló eredményt értünk el. Előbb Verstappennel csatáztam egy óriásit, de igazság szerint nem is láttam ebből semmit. Belenéztem a tükörbe és csak a vízpermetet láttam. Mintha elcsíptem volna, hogy Max szélesen fordult, onnantól pedig szem elől tévesztettem, a csapat szólt rám, hogy mi is történt.”

„A végén pedig hatalmasat csatáztunk Charles-lal. Megelőzött, aztán visszaelőztem, nagyon jó verseny volt, a csapat számára pedig Pazar eredményt” – mondta az egyelőre jövőre munkanélküli Perez. „Minden hétvégén megpróbálom a lehető legjobbamat nyújtani, de valóban fontos, hogy jó passzban fejezzem be a szezont” – adott kitérő választ jövőjét illetően a mexikói.

Sebastian Vettel is régen állt a pódiumon, utoljára a tavalyi Mexikói Nagydíjon: „Nagyon éreztem a körülményeket az elején az esőgumikon. Aztán voltak nehéz pillanatok, de a verseny végére megint ráéreztem, és végül sikerült ideérnem a dobogóra.”

„Láttam, hogy az utolsó körben Charles közel van Sergióhoz, aki szenvedett a gumijain, én pedig az előző körökben próbáltam felzárkózni rájuk. Amint láttam, hogy Charles elfékezte magát, tudtam, hogy le kell csapnom a lehetőségre. Folyamatosan a slickeken gondolkodtunk, de végül senki nem merte meghúzni, úgy még talán a győzelem is meglehetett volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: