DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Binotto nagyon örül Vettel harmadik helyének

Mattia Binotto távolmaradt a Török Nagydíjról, mivel inkább a technikai igazgató szerepkörét gyakorolta, mintsem a csapatfőnökét, azonban elmondta, mennyire örül Vettel dobogójának.

A 2020-as szezonban először állhatott fel a pódiumra Sebastian Vettel, aki ebben a szezonban idáig csak szenvedett a nem túl erősre sikerült SF1000-essel. Mattia Binotto már korábban elmondta, hogy a következő versenyeken olykor nem jelenik meg a helyszínen.

Ennek oka, hogy inkább Maranellóban segít az autó fejlesztésén, így a Török Nagydíjon Laurent Mekies ült a csapatvezetői székben. Miután Vettel megszerezte az első dobogós helyezését a szezonban – Binotto távollétében -, viccesen meg is jegyezte, hogy talán legközelebb is otthon hagyják.



A csapatfőnök láthatóan jól kezelte a viccnek szánt megjegyzést: „Nagyon örülök Sebastian első dobogójának, szerintem nagyon fontos volt ez számára egy nehéz esztendőt követően. A szezon végére valamelyest összeszokott az autóval, egyre jobban teljesít” – mondta Binotto az F1 Newsnak.

„Kiválóan rajtolt, aztán végig gyors tempót tudott diktálni és a gumikat is kellően óvta. Az utolsó körben nemkülönben nyújtott kiváló teljesítményt, hiszen lecsapott a kínálkozó lehetőségre, örülök a nagyszerű eredményének.”

„Épp csak Perez mögött ért célba a harmadik helyen, de nincs okunk bánkódni. Van még hátra három verseny, melyeken remélem, hogy hasonló teljesítményt nyújtunk majd” – mondta el a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: