DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto elkezdi kihagyni az F1-es hétvégéket

Érdekes döntésre jutott a Ferrari csapatfőnöke, szerinte ugyanis nagyobb szükség van rá a gyárban, mint a pályán - emiatt már Törökországtól kezdve elkezdi kihagyni a versenyhétvégéket.

Úgy fest, hogy szeretne egy kicsit háttérbe vonulni Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, aki arról beszélt, hogy nem lesz ott minden versenyhétvégén - ez ebben a pozícióban azért nem számít megszokott viselkedésnek, de Binotto szerint talán hasznosabb, ha inkább a gyárra koncentrál és ennek érdekében lemarad egy-két versenyhétvégéről. Mint mondta, meg kell találnia az egyensúlyt a feladatai között.

nope_1



"A gyár fontos, ott fejlesztjük és készítjük fel az autókat, én pedig úgy gondolom, hogy nem fogom követni a futamokat. Már 2020-szal kapcsolatban is azon gondolkodom, hogy kihagyok néhányat a hátralévő versenyek közül, kezdve a Török Nagydíjjal. Ez még inkább így lesz jövőre, mert ha egy egész csapatért vagyok felelős, akkor ugyan fontos a versenyhétvége, de a csapat menedzselése még fontosabb" - idézi Binotto szavait a PlanetF1.

Hozzátette, hogy a futamok számának folyamatos emelkedése is ebbe az irányba tereli nemcsak őt, de az egész csapatot - ettől függetlenül mindenképpen furcsa, hogy a csapat vezére úgy érzi, hogy nincs rá szükség a helyszínen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: