DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Lewisnak kihívást jelentő társ kell

Korábbi mclarenes kollégája szerint mind Hamiltonnak, mind az F1-nek jót tenne, ha Bottas helyet olyasvalaki ülne a másik Mercedesben, aki fel tudja venni a versenyt a hatszoros világbajnokkal.

Lewis Hamilton nemrég megdöntötte Michael Schumacher nagydíjgyőzelmi rekordját, és jó esélye van rá, hogy az előttünk álló hétvégén a vb-címek számát illetően is egyenlítsen a német klasszissal. Az egyetlen, aki megakadályozhatja ebben, az mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas, ám a futamok nagy részén ő is messze van idén a brittől. Jenson Button, aki Nico Rosberg mellett az egyetlen, aki egy szezonon belül le tudta győzni Hamiltont ugyanabban az autóban ülve, már rámutatott arra, hogy különösen a versenyeken lépett előre a brit a karrierje kezdetéhez képest, most pedig arról is beszélt, hogy szerinte erősebb csapattársa lenne szüksége:

hamilton-bottas-mercedes



„Nehéz összehasonlítani a számokat. Mind szeretjük a számokat, és mind meg akarjuk dönteni ezeket, de nagyon nehéz ezeket összevetni” – nyilatkozta Hamilton rekordja kapcsán Button a Motorsport.com szaklapnak. „Amit ki lehet jelenteni, hogy a lehető legjobb munkát végzi, ahogy a csapat is fantasztikusan dolgozik, a hibridérában még nem győzték le őket, és Lewis egy kivételével az összes bajnokságot megnyerte velük. Nem is látom, hogy ez változna. Ez addig fog így folytatódni, amíg abba nem hagyja, vagy amíg nem kap egy olyan csapattársat, aki fel tudja venni vele a versenyt.”

„Egyértelműen tanult a csapattársaitól, és nyilvánvalóan teljesebb versenyző, mint amikor mi voltunk társak. De ha olyan csapattársa lenne, mint Max, egy teljesen másik pilótát látnánk Lewistól. Szüksége van erre a kihívásra, különben csak ugyanezt fogja csinálni és tovább nyeri majd a bajnokságokat. Szüksége van valakire, aki felveszi a versenyt vele és a Mercedesszel. Nem lehet hibáztatni őket, hiszen egyszerűbb, ha az egyik srác gyorsabb a másiknál. Tudom, hogy Valtteri közel kerül hozzá az időmérőkön és olykor még le is győzi őt a kvalifikáción, de versenytempó tekintetében idén Lewis közelében sincs.”

A Mercedesnél elsősorban George Russell jelentheti majd a jövőt, hiszen ő tartozik a kötelékeikbe, Button szerint azonban a Williams versenyzője még nem áll készen a feladatra – a 2009-es világbajnok megnevezte azokat, akik viszont igen:

„Nem hiszem, hogy George készen áll Lewis ellen versenyezni, eleve nagyon kevesekről mondható ez el. Max, Charles és Daniel Ricciardo – és szerintem ennyi, ők állnának készen arra, hogy felvegyék a versenyt Lewisszal. Szívesen megnézném Danny Ricet Lewis ellen, mert szerintem mentálisan fájdalmat tudna okozni neki. Gyors lenne és mindenen széles szájjal vigyorogna, rendkívül nyugodt lenne, nem szállna el, egy rendes személyiség, és ezt szerintem a legtöbb pilóta nehezen kezelhetőnek találná.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: