DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button: Ez már nem az a Lewis, akit én ismertem

Jenson Button 2010 és 2012 között volt Lewis Hamilton csapattársa a McLarennél, mielőtt honfitársa továbbállt volna a Mercedeshez. Szerinte Hamilton ma már egy teljesen más ember, mint akkor.

Miután 2009-ben világbajnok lett a Brawn GP-vel, a következő szezonra a McLaren szerződtette Jenson Buttont Heikki Kovalainen helyére. Az azóta már visszavonult pilóta a Collecting Cars podcastjében beszélt Hamiltonról.

„Nézzetek rá a versenytempójára Valtteriéhez képest. Lewis ma már egy másik Lewis, mint akit én megismertem. Amikor én voltam a csapattársa, szombaton megállíthatatlan volt, de a versenyen már nem volt annyira meggyőző.”

„Néha meg tudott előzni, de sokszor fogalma sem volt, miként fogja eljuttatni magát A pontból B-be, olykor pedig hibákat követett el. Minden körében nyomta, ami a csövön kifért, így tönkretette a gumijait, túltankoltatta az autóját, vagy csak simán a rossz stratégia mellett döntött.”



„Ma már egy teljesen más Lewist látunk, ami részben amiatt lehet, mert senki sem tartja nyomás alatt. Nincs abban a helyzetben Max Verstappen és nincs már itt Nico Rosberg sem, hogy kiélezett csatára késztessék őt.”

Szombatonként sokszor legyőzött engem, de ha jól emlékszem, az együtt töltött időnk alatt ő 10 versenyt nyert, én pedig 8-at, tehát vasárnap már elég szoros volt a helyzet. Szerettem ellene harcolni és sajnáltam, mikor távozott, amit pedig végképp sajnálok, hogy nem tudtunk megküzdeni egymással egy világbajnoki címre alkalmas autóban.”

„Persze igazából, ha egyikünk nem lett volna a csapatnál, akkor lehet, hogy meglett volna a bajnoki cím, hiszen elég sok győzelmet elcsentünk egymás elől. Viszont a Mercedest sokáig nem fogják még letaszítani a trónról, ők és Lewis is fantasztikus munkát végeznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: