DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Nem adjuk fel, de 2022 a reális

Christian Horner szerint továbbra is keményen fejlesztik az autót, hogy már jövőre is közelebb kerülhessenek a Mercedeshez, a világbajnok istálló előnyét látva viszont 2022 lehet az igazi esély.

A jelenleg is futó szezonban egyértelműen a Red Bull számít a Mercedes első számú üldözőjének, kihívónak viszont nemigen lehet nevezni őket, ugyanis a nagydíjak jelentős részében az Ezüst Nyilak egyértelműen előnyben voltak az energiaitalosokkal szemben, amelynek köszönhetően a konstruktőri vb-címet már Imolában bebiztosították, sőt az is eldőlt, hogy az egyénit is csak az ő versenyzőik nyerhetik meg. Mivel 2021-re nem sok dolgon lehet változtatni az autókon, jövőre is hasonló lehet a helyzet, de Christian Horner csapatvezető leszögezte: a Red Bull nem adja fel a fejlesztéseket.

mercedes-redbull-dppi-imola



„Több alkatrészt is átviszünk a következő szezonra, de ettől még ha többet ki tudunk hozni az autóban rejlő potenciálból és hatékonyan fejlesztjük a gépet, akkor szerintem csökkenthetjük a különbséget” – idézi Hornert a GPFans.com hírportál. „Ez az autó a jövő évi alapja. Talán nagyjából a 60 százalékát visszük át, szóval nyilván keményen dolgozunk azon, hogy kiismerjük és még több potenciált kihozzunk belőle az idény végéig. Még három hónap hátravan a kemény fejlesztésekből, a teljes csapat erre koncentrál.”

A fentiek ellenére azzal a Red Bull csapatfőnöke is tisztában van, hogy az igazán nagy esélyt majd a 2022-es szabályváltozások jelenthetik számukra – erről a hivatalos Formula-1-es magazinban beszélt: „Úgy gondolom, remek munkát végzett télen a Mercedes és előreléptek az erőforrásukkal. Tudjuk, hogy ők jelentik a mércét, és az autójuk is eléggé egyben van. Úgy vélem, főként ezen a téren kell magasabbra helyeznünk a lécet. Elég magasra helyezték a célt, de semmi sem elérhetetlen.”

„Az új szabályok nagyobb lehetőséget adnak számunkra. A következő idény alapvetően az idei meghosszabbítása, szóval teljes erőbedobással fejlesztjük a szezon végéig az autót, s amit a végén látunk, alapvetően azzal fogunk indulni Melbourne-ben is, ha az lesz az első verseny. Nem adunk fel semmit, mindent beleadunk, de realistának is kell lennünk a Mercedes jelenlegi előnyével kapcsolatban. A legfőbb átalakulást az hozhatja, hogyan interpretálják a csapatok a 2022-es szabályokat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: