DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Coronel: Hülkenberget válassza a Red Bull!

Holland szakértők egyértelműen Nico Hülkenberg mellett tennék le a voksukat a pilótakérdésben. Szerintük a Perez körüli felhajtás megbonthatná a csapaton belül uralkodó békés hangulatot.

A pilótapiac alakulásának legégetőbb kérdése: ki lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál 2021-ben? Leginkább Sergio Perez és Nico Hülkenberg nevét emlegetik, Yuki Tsunoda pedig nagy valószínűséggel az Alpha Taurinál fog versenyezni.

A holland szakértők, Jeroen Bleekemolen és Tim Coronel, a legendás Tom ikertestvére talán egy kicsit hazabeszélnek, mikor azt mondják, okosabb döntés lenne Hülkenberget választani, mivel a mexikói okozhat fejfájást az energiaitalosoknak.



„Szerintem Hülkenberg lenne a legjobb választás” – kezdte Bleekemolen a Formula 1 Cafe adásában. „Megvan a tapasztalata és remélem, egy Ricciardo-szerű szerepet kapna. Közel lehetne Maxhoz, de nyilvánvalóan elmaradna tőle egy kicsivel. Ugyanakkor vigyáznia kell, nehogy mentálisan megtörjön emiatt.”

„A legjobb versenyző mellett ülne és ha az autó nem úgy fog működni, ahogyan azt ő szeretné, akkor nagyon nehéz dolga lesz” – tette hozzá a holland szakértő, míg Tim Coronel is azon a véleményen van, hogy jobb lenne a németet szerződtetni Verstappen mellé.

„Amennyiben Hülkenberg fel tud nőni a feladathoz, ő a megfelelő választás. Maxnak szüksége van valakire, aki fedezi őt, aki segítségére lehet a stratégia variációkkal. Ráadásul a Perez körüli felhajtás rossz hatással lenne a Red Bull közegére” – fejtette ki véleményét az autóversenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: