DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Kiderült mennyi pénzt hoznak Perez szponzorai

Sergio Perez továbbra is az egyik legnagyobb várományosa a Red Bull Racing második ülésének, azonban egy meg nem nevezett csapatfőnök szerint közel sem hoz olyan sok pénzt a konyhára a mexikói.

Ha a józan észt vesszük alapul, két választása van a Red Bullnak a 2021-es szezonra, hogy megerősítsék a csapatot pilótafronton: Sergio Perez és Nico Hülkenberg. A német egyéves kihagyást követően kapna ismét fix ülést, míg a mexikóit sokak szerint a szponzorpénze viheti az energiaitalosokhoz.

Azonban egy meg nem nevezett csapatfőnökre hivatkozva hozta le az Auto Motor und Sport, hogy ezt a tényezőt gyakorlatilag ki is vehetjük az egyenletből, ugyanis az a mennyiségű összeg, amit Perez szponzori pénzként fel tud mutatni, eléggé csekély.



„Ha levonjuk Perez fizetését, a szponzor által fizetett összegből, csak hárommillió dollár marad. Ezért a pénzért kell telenyomni az autót mindenféle mexikói szponzorral” – mondta a rejtélyes csapatfőnök.

A hírek szerint Carlos Slim, Latin-Amerika leggazdagabb embere – akinek vagyonát a Forbes 70 milliárd dollárra becsülte 2018-ban – megvárja, míg az aktuális csapat és Perez között történik egy megállapodás, majd azt követően fizet egy összeget, ami valamivel több, mint a pilóta fizetése.

Bár az Auto Motor und Sport szerint így azt, hogy a szponzori pénzek miatt szerződtetné Perezt a Red Bull, ki is húzhatjuk az egyenletből, ugyanakkor szerintünk mégsem elhanyagolható az a tény, hogy Perez gyakorlatilag semmibe sem kerülne az osztrákoknak, hiszen amellett, hogy csak pármillió dolláros pluszt hozna, a fizetését állja Carlos Slim.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: