DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Új motorral készül 2021-re a Ferrari

Akárcsak a Honda, a maranellói F1-es alakulat is komoly fejlesztéssel készül a következő szezonra az erőforrást illetően, amely az idei gyengélkedésük egyik fő okának tekinthető.

Fennállása egyik leggyengébb idényét futja a Formula-1-ben a Ferrari: négy futammal a vége előtt mindössze a hatodik helyen állnak a konstruktőri vb-tabellán, ráadásul csupán két dobogós helyezést tudnak felmutatni eddig. A pocsék forma mögött elsősorban a motorjuk áll, amellyel az új, szigorúbb előírások révén már nem tudnak úgy „trükközni”, mint tavaly – ezért esett vissza velük együtt a Haas és az Alfa Romeo is.

ferrari-2020-1



Viszont ahogy a 2021 végén kiszálló Honda már hetekkel ezelőtt kijelentette, a Ferrari is nagy erőket mozgat meg annak érdekében, hogy jövőre előrelépjenek a hajtáslánc terén, így a korlátozott számban engedett fejlesztéseket erre fogják fordítani a következő szezon előtt:

„Pillanatnyilag nem a legjobb motorral rendelkezünk, ez igaz” – ismerte el Mattia Binotto csapatfőnök, akit a Crash.net szakoldal idéz. „Úgy gondolom, jövőre talán teljesen új erőforrásunk lehet, erre a szabályok is lehetőséget adnak. Ferrariként nagyon sokat fektettünk az új 2021-es erőforrás fejlesztésébe, emellett a 2022-esébe is.”

„Tény, hogy a motorunkat jelenleg a fékpadon teszteljük, és a teljesítménnyel és a megbízhatósággal kapcsolatos visszajelzések igen biztatók. A fékpadon való tesztelés korlátozását illetően rajtunk áll, hogyan tervezzük ezeket, lehet, hogy kreatívnak kell lennünk ezen a téren, de szerintem a működtetésre vonatkozó limitálás ellenére is van lehetőség itt a fejlődésre. Az alapján, amit a tesztpadon látok, elégedett vagyok az eredményekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: