Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 3. csütörtök
F1

Barretto: Gasly ideje a Red Bullnál lejárt

A Formula-1 hivatalos oldalának újságírója taglalta a Red Bullnál és az Alpha Taurinál kialakult helyzetet. Szerinte Kvjat jövője nem kérdéses, csak Alboné, Gasly pedig előbb-utóbb lépni fog.

Pierre Gaslyt az a megtiszteltetés érte, hogy 2019-től a Red Bull nagycsapatának versenyzője lett, azonban gyér teljesítménye miatt egy fél szezon után visszarakták a Toro Rossóhoz, ahonnan Alexander Albon érkezett, s bár biztatóan kezdett, nem tudott kilépni Verstappen árnyékából.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Sergio Perez, Nico Hülkenberg páros közül lesz valaki a befutó a Red Bullnál, az Alpha Tauri pedig azt már bejelentette, hogy Pierre Gasly jövőre is náluk fog versenyezni.Az F1 hivatalos weboldalának újságírója szerint a francia már nem sokáig lesz a Red Bull-csoport tagja: „Az, hogy egy olyan képességű pilóta, mint Gasly a csapatanál marad, nemcsak segít a csapatnak a jobb helyekért küzdeni a konstruktőrök között, de akár még mentorként is szolgálhat egy fiatal versenyző számára” – írta Lawrence Barretto.

„Van egy olyan érzése az embernek, hogy ezzel a döntéssel a Red Bull menedzsmentje azt üzente felé, hogy az ő ideje itt lejárt” – tette hozzá. Hárman állnak sorban az Alpha Tauri másik üléséért, de Kvjat helyzete eléggé kilátástalan, így jó eséllyel Alexander Albon és Yuki Tsunoda közül kerül majd ki Gasly csapattársa.

Ami Albont illeti, Barretto szerint azzal, hogy nem tudott bizonyítani a nagycsapatnál, könnyen lehet, hogy nem ússza meg annyival, mint Gasly, hanem végleg megszakad a kötelék közte és a Red Bull között: Vajon adnak neki még egy esélyt az Alpha Taurinál, hogy összeszedje magát, avagy másodszor is kiteszik a pilótaprogramjukból?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?