DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel most már bízik az azonos autóban

Az F1-es Portugál Nagydíj hétvégéjén tett megjegyzései és Mattia Binotto nyilatkozata után a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok is úgy fogalmazott, hogy megbízik a vele dolgozó csapattagokban.

Portimaóban ismét óriási volt a különbség a két Ferrari-pilóta között: míg Charles Leclerc a negyedik helyről indulva abban a pozícióban is látta meg a kockás zászlót, Sebastian Vettel a 15. kockából startolva mindössze az egy pontot érő tizedik helyen futott be. A hétvége során több érdekes megjegyzést is tett a német, amely arra utalhatott, hogy esetleg a csapat nem egyforma autót biztosít a monacóinak és neki, aki az évad végén távozik a maranellóiaktól. Ezt Mattia Binotto csapatvezető cáfolta, s később maga Vettel is úgy nyilatkozott, hogy bízik a csapatában:

vettel-ferrari-portimao-2



„Nos, úgy gondolom, azt kell gondolnom, hogy ugyanolyan az autónk” – idézi a négyszeres F1-es világbajnok szavait a Motorsport.com szakoldal. „Bízom a körülöttem lévő és a garázsban dolgozó emberekben. Az egyik dolog, hogy mit mutat a stopper és a köridő, a másik pedig az, hogy mit érzek. Ez utóbbi szempontból rettenetesen szenvedek azzal, hogy jó köröket rakjak össze, nem tudok konstans lenni és nem érzem azt a tapadást, amelyet Charles talán igen, úgyhogy ezen dolgozom. Semmi más, csak a munka fog kirángatni ebből a gödörből.”

Vettel azt is elmagyarázta, hogy szerinte az időmérős gyengélkedés nyomja rá rendre a bélyegét a futamon nyújtott teljesítményükre, de igyekszek javulni a soron következő imolai fordulóra: „A körülöttem lévő csapattal megpróbáljuk magunkból kihozni a maximumot, és remélhetőleg jobb helyen végzünk a következő hétvégén. Nyilvánvaló, hogy pillanatnyilag a szombat jelenti a gyenge pontunkat. Vasárnap azért szenvedünk, mert mindig ott vagyunk a sűrűjében, így onnantól kezdve mindig nehéz a verseny.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: