DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: A Perez-tábor gerjeszti a pletykákat

Noha nem csitulnak a találgatások arról, hogy a mexikói kitúrhatja a Williams üléséből, a fiatal brit továbbra is magabiztos: szerinte ezek révén akarják kiharcolni a Red Bull-ülést Pereznek.

Bő egy hete kezdett el keringeni a pletyka, miszerint a Racing Pointtól távozni kényszerülő Sergio Perez a tőkeerős háttere révén kiszoríthatja a Williamsből a 2021-re is szerződéssel rendelkező George Russellt. A Portugál Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón a brit meglehetősen magabiztosan nyilatkozott az ülésével kapcsolatban, pénteken viszont Simon Roberts megbízott csapatvezető nem erősítette meg a maradását azzal a felkiáltással, hogy „nem akarnak olajat önteni a tűzre” semmilyen irányból.

russell-williams-portimao-2020



Russell a vasárnapi portimaói futam után ismét beszélt a híresztelésekről, amelyeket szerinte egész egyszerűen Perezék indítottak útjára: „Úgy gondolom, ezeket a találgatásokat a Perez-tábor gerjeszti, akik próbálnak nyomást gyakorolni más csapatokra a mezőnyben, talán egy Red Bull-ülés reményében. Ez az én meglátásom. Szerződésem van, nincs miért aggódnom, csak a saját munkámra kell koncentrálnom” – idézi a pilótát a Motorsport.com hírportál.

A brit csütörtökön azt mondta, hogy a hétvége során beszélhet az új tulajdonosi kör, a Dorilton Capital vezetőségével. Matthew Savage valóban a helyszínen is tartózkodott péntektől kezdve, s Russell szerint a megejtett beszélgetés csak megerősítette őt a hitében:

„Azt mondták, ötletük sincs, honnan származnak ezek a pletykák. Nem szeretik kommentálni a szerződéssel kapcsolatos helyzeteket, de nyilván Simon pénteki sajtótájékoztatója után megint kiragadták a mondatait a kontextusából, pedig a csapat pontosan ezt akarta elkerülni. Végső soron azért nem akarja a csapat ezt kommentálni, mert úgy érzik, nincs szükség rá, és csak megadnák a lehetőséget a további kérdezősködésre. Szerződésem van és jövőre is a mezőnyben leszek, efelől elég magabiztos vagyok. Úgy gondolom, eléggé alapvető dolognak kellene történnie ahhoz a következő hetekben, hogy ez változzon. Nyilván sok a spekuláció, amelyeket más emberek táplálnak, de ahogy mondtam, minden rendben. Azt mondanám, ezt száz százalékban tisztázni is fogja a csapat talán már a következő hét vége előtt.”

Ha mégis elveszítené az ülését Russell, akkor az őt protezsáló Mercedes nyújthat neki segítő kezet: bár a Williams pilótafelállásba nincs beleszólásuk, Toto Wolff csapatvezető már el is hintette, hogy fantasztikus tesztprogram várhatna rá ebben az esetben. Russell szerint viszont szó sincs B tervről, és bízik Wolffban: „Nem, nem beszéltünk tartaléktervről. Toto azt mondta: ’figyeld, támogatlak, a rajtrácson leszel jövőre, ne aggódj’.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: