DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hoppá, mégis izgulhat 2021-ért Russell?

Furcsa hablatyolással állt elő Simon Roberts, a Williams megbízott csapatfőnöke pénteken Portimaóban, amikor feltették neki a kérdést: a korábbi bejelentés ellenére változhat-e a különítmény pilótaösszeállítása 2021-re?

Mint ismeretes, a Williams a Magyar Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy George Russell és Nicholas Latifi is a különítmény kötelékében marad a következő szezonra, azóta viszont a nagy múltú alakulat átesett egy tulajdonosváltáson. Már nem a Williams-család, hanem egy rejtélyes amerikai befektetési vállalat, a Dorilton Capital fújja a passzátszelet Grove-ban, az utóbbi hetekben pedig a pilótaösszeállítással kapcsolatos pletykák is napvilágot láttak.

Noha Russell, a Mercedes patronáltja a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, úgy hírlik, hogy kiemelkedő teljesítménye ellenére sem biztos, hogy maradhat. A szóbeszéd szerint megtörténhet, hogy a Dorilton Capital az évad végén megköszöni a munkáját és a helyére leigazolják a Racing Pointtól távozni kényszerülő Sergio Perezt, aki nem mellesleg vaskos dollágkötegeket is hozna magával mexikói szponzorai révén. A közép-amerikai tapasztalatot és pénzt vinne magával, míg Latifi esetében szintén pénzügyi támogatás lehet az, amely szavatolja a helyét.

_RCA2343_2020102220318170



Ugyan a pilóták a Portugál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján határozottan állították, hogy nem tartanak változástól, a pénteki csapatfőnöki sajtóértekezleten Simon Roberts megbízott csapatfőnök finoman szólva is furcsa hablatyolással állt elő, amikor a jövő évi pilótaösszeállítás szóba került.

„Nem, semmi nem változott – mondta Robert az online sajtótájékoztatón, amelyen részt vett a formula.hu is. -  Sok a pletyka és sok jó pilóta van a piacon, akik helyet keresnek. A Dorilton megvásárolta a csapatot, de semmi nem változott. Mást ezen kívül nem akarok mondani.”

Naná, hogy a sajtótájékoztató moderátora visszakérdezett: ez azt jelenti, hogy megerősíti 2021-re a Russell, Latifi párost? Roberts hezitálva válaszolt: „Nem mondok semmit a versenyzőinkről. Mindketten jó munkát végeznek. rengeteg a spekuláció, nem akarom tovább táplálni ezeket, mert ha bármit mondanék, valaki kiragadna belőle valamit. Elégedettek vagyunk, figyeljük a piac alakulását” – mondta a szakvezető.

A téma ezután sem került le a napirendről, egy brit újságíró ugyanis felvetette a Williams-főnöknek: nem gondolja-e, hogy amennyiben rövidre zárnák a Perez-pletykát, azzal megfékezhetnék a további spekulációáradatot? „Lehetséges, de nem akarunk semmit mondani. Azért vagyunk itt, hogy a versenyre összpontosítsunk. Nincs semmilyen hírünk…” – reagált Roberts.

Perezt korábban hírbe hozták a Haas istállóval is, ám a kiszivárgott információk szerint ott már nem téma a szerződtetése. Maga az érintett csütörtökön, Portimaóban úgy fogalmazott, hogy „kevés istállóval tárgyal”, mert „kevés csapat rendelkezik jó projekttel, amelyben én is szeretnék részt venni”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: