DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Nem sok csapattal tárgyalunk

Bár konkrétumokat nem tudott és nem is akart elárulni a jövőjével kapcsolatban a Racing Pointot a szezon végén elhagyó mexikói, az kiderült, hogy csak kevés istállóval vannak kapcsolatban.

Bár már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy Sebastian Vettel érkezése miatt kénytelen távozni a Racing Pointtól, továbbra sem dőlt el, hol folytathatja 2021-ben Sergio Perez. A mexikóival kapcsolatban azóta már felmerült többek között a Haas, a Red Bull és a Williams is: előbbi két istálló részéről is hangzottak el nyilatkozatok, amelyek arra utaltak, hogy Perez esélyes lehet náluk, a legfrissebb pletykák viszont utóbbi alakulatot emlegetik befutónak – még ha George Russell és Nicholas Latifi cáfolta is, hogy veszélyben lenne a helyük az érvényes szerződésük ellenére.

perez-williams-dppi



A Portugál Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón – amelyen online videós formában a Formula.hu is részt vett – természetesen Perez sem kerülhette ki a jövőjét, s mindenekelőtt a williamses pletykákat érintő kérdéseket:

„Ahogy azt korábban is elmondtam, nem írtam alá semmit. Pillanatnyilag nincs sok mindenről beszámolnom. Úgy gondolom, közeledik a döntés, és rövidesen olyan helyzetben leszek, hogy mondhatok már valamit. Most viszont még nincs értelme bármit is elárulni, szeretném az egyeztetéseinket meghagyni privátnak, ezzel is megtisztelve a csapatokat, amelyekkel tárgyalunk. Egyelőre nincs értelme bármit is mondani” – fogalmazott a pilóta.

Persze ennyivel nem úszta meg: azt is megkérdezték tőle, pontosan hány istállóval tárgyal. „Nem túl sokkal, nincs sok lehetőségünk. Igazából elég kevés istállóval. Nem akarok számot mondani, de kevés csapat rendelkezik jó projekttel, amelyben én is szeretnék részt venni” – mondta el Perez.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: