DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell cáfolja, hogy aggódnia kellene az üléséért

Szerződése van a 2021-es szezonra a Williamsen, s ezen az sem változtat, hogy új tulajdonosok vették át a csapat irányítását. Úgy érzi, nem az ő tisztje megítélni, hogy helye van-e az F1-ben.

Az elmúlt hetekben alaposan felpörgött az úgynevezett „silly season”, s még olyan versenyzők ülése is megkérdőjeleződött, akiknek érvényes szerződésük van 2021-re. Ebbe a sorba tartozik George Russell is, akiről olyan pletykák röppentek fel, miszerint akár a Formula-1-ből is kiszorulhat Sergio Perez esetleges érkezése miatt, miután a mexikói a Nyikita Mazepin felé mozduló Haas helyett inkább a Williamsnél köthet ki. Amikor Russellt a Portugál Nagydíj előtti online sajtóértekezleten – amelyen a Formula.hu is jelen volt – arról kérdezték, hogy aggódik-e, hogy a grove-i istálló új tulajdonosi köre, a Dorilton Capital esetleg nem vele képzelni a következő idényt, elég határozott választ adott:

„Szerződésem van a következő évre, ezen semmit nem változatott az új tulajdonosok érkezése. Igazából nem beszéltem erről az új tulajdonosokkal, mert részemről nincs ok az aggodalomra. Mindannyian itt lesznek a hétvégén, és biztos vagyok benne, hogy tisztázódnak majd a dolgok, de én nem aggódom, jövőre a Williamsnél fogok versenyezni” – jelentette ki a fiatal pilóta, aki éppen emiatt nem is tett lépéseket a híresztelések hatására:

russell-williams-2020



„Nem igazán. Nyilván mindig vannak találgatások… Azt hiszem, a média szeret ilyesmiket felépíteni. Érthető, hogy vannak pletykák, hiszen rengeteg nagyon jó pilóta elérhető még: Sergio, a két haasos, ahogy Hülkenberg is. Sajnos a Formula-1-ben nincs elég hely ahhoz, hogy mindenki itt legyen azok közül, aki ezt megérdemelné.”

Bár elsősorban Russell menesztéséről beszéltek az elmúlt napokban Perez esetleges átigazolása okán, Nicholas Latifi sem feltétlenül érezhette biztonságban magát a tőkeerősebb háttere ellenére sem. Ugyanakkor a kanadai is csapattársához hasonlóan magabiztos: „Ahogy George is elmondta: szerződésünk van, és attól még, hogy új tulajdonosi köre van a csapatnak, ez nem változik. Szóval nem, egyáltalán nem aggódom amiatt, jövőre is itt leszek a mezőnyben a Williamsszel.”

Visszatérve Russellre: bizonyos szempontból úgy érzi, még jobban is járhat a komoly befektetéseket hozó Dorilton Capitallal. „Végső soron a versenyzőn múlik, hogy bizonyítsa, mire képes. Igazából talán még kevésbé is aggódom most, hiszen új tulajdonosaink vannak, akik komolyan befektetnek a cégbe, így eltűntek az elmúlt években fennálló anyagi kétségek a csapat kapcsán. Nagyon izgalmas, hogy új tulajdonosaink és befektetőink vannak, és már láttam részleteket arról, merre haladunk. Rendkívül izgalmas időszak ez számukra és számomra is, hogy az előző 18 hónap küszködésén túljutva felkészítsük a csapatot jó esetben a középmezőnyben való küzdelmekre.”

Arra a felvetésre, hogy szégyen lenne-e a Formula-1-re nézve, ha egy olyan jól teljesítő tehetség, mint ő, kikerülne a mezőnyből, szerényen így felelt Russell: „Nem igazán az én tisztem ezt kommentálni. A csapat meg a ti munkátok megítélni, mennyire volt jó a teljesítményem és érdemes vagyok-e egy helyre a Formula-1-ben. Az F1 végső soron a legjobbakról szól, és mindig azt szeretnénk, ha a helyek pusztán a tehetség és a teljesítmény alapján dőlnének el. A teljes szívemet beletettem abba, hogy bekerüljek az F1-be, megtartsam itt a helyem. Úgy érzem, megfelelő munkát végeztem az előző másfél évben, és nagyon sokat fejlődtem. De az már a ti dolgotok, hogy nagy veszteség lennék-e, de nem az én dolgom ezt kommentálni” – fogalmazott a versenyző.

Hozzátette: a karrierjét egyengető Mercedesszel is heti kapcsolatban van, ezért úgy érzi, hosszú távon is nagyszerű helyzetben van, hiszen folyamatosan érzi a teljes támogatásuk, így esetleges problémák esetén is tudna hozzájuk fordulni, erre azonban egyelőre szerinte nincs szükség.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: