DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez kitúrhatja a Williamstől Russellt?

Hiába rendelkezik 2021-re is szerződéssel a fiatal brit a grove-i alakulatnál, lapértesülések szerint mégsem érezheti biztonságban az ülését: a dominót a Haashoz érkezni kívánó Mazepin indíthatja el.

George Russell második szezonját tölti a Formula-1-ben és a Williamsnél egyaránt, és folyamatos stabil és erős teljesítménnyel hívja fel magára a figyelmet: bár pontja még mindig nincs, az időmérő edzéseken például továbbra sem győzte le egyszer sem a csapattársa. Nem meglepő, hogy még nyáron Claire Williamsék éltek a 2021-es opciójukkal, hogy jövőre is náluk szerepeljek a fiatal brit, esélyt sem adva a Mercedesnek arra, hogy esetleg leigazolja őt Valtteri Bottas helyére.

russell-dppi-eifelgp



A szerződés tehát aláírva, ennek ellenére úgy hírlik, mégsem lehet teljesen biztos az ülése megtartásában Russell. Bár érdemes erős fenntartásokkal kezelni, de a Motorsport.com olasz kiadása úgy értesült, hogy nagyon is veszélyben lehet a 22 éves versenyző helye.

Minden onnan indul, hogy a Racing Pointtól Sebastian Vettel érkezése miatt kitett Sergio Perez első körben a Haasnál érdeklődött. Az amerikai gárda egyik autójáért – sőt, állítólag magáért a csapatért is, csak azt Günther Steiner csapatfőnök kategorikusan cáfolta – bejelentkezett az F2-ben szereplő Nyikita Mazepin, akinek milliárdos édesapja, Dmitrij Mazepin szeretne ülést találni (értsd: vásárolni) fiának jövőre az F1-ben.

Ez viszont jelentősen csökkentheti Perez esélyeit a Haasnál, a mexikói és annak tőkeerős háttere pedig állítólag a Williamsnél kezdett el érdeklődni, ahol az említett szaklap szerint nem a szintén komoly anyagi támogatással bíró Nicholas Latifi, hanem Russell helye válhat emiatt kérdőjelessé.

A legfőbb kérdés az, hogy a grove-i istállót néhány hete átvevő új tulajdonos, a Dorilton Capital milyen politikát szeretne folytatni versenyzőfronton, hiszen elképzelhető, hogy az erős tőkehelyzet révén már nem lesznek rászorulva a fizetős pilótákra, s azt sem szabad elfelejteni, hogy bár nem a legszorosabb a kapocs, a csapatnak mégis vannak mercedeses kötelékei, amely náluk tarthatja Russellt. Mindenesetre úgy tűnik, az érvényes szerződések ellenére is őrült pilótakeringőre kerülhet még sor: ahogy nemrég mi is beszámoltunk róla, az Alexander Albon–Pierre Gasly–Esteban Ocon tengelyen is érdekes mozgolódások lehetnek még.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: