DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Még Gasly helye sem biztos az Alpha Taurinál?

Kaotikus pilótakeringőt vár 2021-re a svájci sajtó: forgatókönyvük szerint Hülkenberg a Red Bulltól Albont, Albon az Alpha Tauritól Gaslyt szoríthatja ki – aki cserébe Ocont próbálná kifúrni a Renault-tól.

Egyre nehezebb kiigazodni azon, vajon ki melyik csapatnál vezet a 2021-es szezonban – ezzel a felütéssel kezd a svájci Blick veterán újságírója, Roger Benoit. A szerző elsősorban a legértékesebb kiadó hellyel, a Red Bull második ülésével foglalkozik. Helmut Marko, az istálló tanácsadója is elismerte, ha Alex Albon rosszul teljesít a folytatásban, a két rutinos versenyző, Sergio Perez és az év sztárbeugrója Nico Hülkenberg is számításba jöhet.

A Blick szerint Hülkenberg az első számú opció, Németországban ugyanis, mielőtt a Racing Pointhoz beugrott, a Red Bulltól is megkeresték: rá gondoltak helyettesként, mivel Albon vírustesztjét egy darabig bizonytalanság övezte.



Ha Albon kiesik a Red Bulltól, ahogy előtte Danyiil Kvjatot és Pierre Gaslyt, őt is visszaültetnék az Alpha Tauriba, írja a svájci lap. A faenzai istállóba viszont a Honda is delegálna egy versenyzőt, még a 2021-es kiszállás előtt lehetőséget adnának védencüknek, Yuki Tsunodának, aki Imola után tesztelni is fogja az istálló egy korábbi autóját. Ebben is esetben pedig nem csupán az ingatagabb helyű Kvjatnak, hanem a futamgyőzelmet szerző Gaslynek sem lehetne maradása.

Hova mehetne Gasly? A lap szerint a franciák csapatához, az Alpine-ná váló Renault-hoz, ahonnan már a 2021-es szezonban megpróbálhatná kifúrni Esteban Ocont. Perez esete mutatja, a szerződések sincsenek kőbe vésve, ha egy nagyobb értéket képviselő versenyző kopogtat az ajtón.

A Blick még egy üléssel foglalkozik: ahogy a francia sajtótól is hallhattuk, Svájcban is a Formula-2-es oroszt, a jelentős pénzügyi háttérrel rendelkező Nyikita Mazepint várják a Haashoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: