DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A pontszerzés sem segít Grosjean helyzetén

A Haas örül a németországi jó eredménynek, de nem fog érzelmi alapon versenyzőt választani – mondja Günther Steiner, aki újra kiemelte, hosszabb távban gondolkodnak. Sajtóhírek szerint Mazepin és Ilott lehet a befutó.

Idei első pontjait gyűjtötte kilencedik helyezésével a Nürburgringen Romain Grosjean – sőt, első pontjait a tavalyi Német Nagydíj, azaz 2019 júliusa óta. A Haas a jövőben bevallottan fiatalítani szeretne, tíz jelöltről beszélnek a csapatnál, nem kizárt, hogy mindkét versenyzőt lecserélhetik: ennek ismeretében jókor jött Grosjean részéről a csapat idei legjobb szereplése, de Günther Steiner szerint a döntést nem fogja befolyásolni.



„Nem hiszem, nem vezérelhetnek minket a döntések úgy, hogy versenyről versenyre egyszer így, egyszer úgy határozunk” – mondta el a Haas-főnök az Autosportnak. „Mindig is mondtam, hogy hosszú távra hozunk döntést, nem rövidre. Ilyen csapdába nem akarok beleesni. Megingathatatlan fogok maradni ebben az ügyben. Ezt is mindig elmondtam: ki akarjuk értékelni, hogyan teljesíthet a csapat a legjobban, és melyik versenyzőkkel érhető el ez a következő két, három, négy évben.”

Arra a kérdésre, a jövő heti Portugál Nagydíj előtt történik-e bejelentés, Steiner lényegében úgy válaszolt, hogy valószínűleg nem: „Meg akarod tenni fogadásként? Akkor nem tudok válaszolni rá. Nem, az esélyek nagyon kicsik.”

A francia sajtó szerint újonc páros foglalhatja el Grosjean és Kevin Magnussen helyét jövőre: a Canal Plus úgy tudja, a Formula-2-es Nyikita Mazepin köthet szerződést az istállóval – Steiner sem tagadta, hogy az orosz akár rajta is lehet a Haas listáján. A csapattársat illetően a csatorna Callum Ilott nevét említi, akinek szabadedzésen való bemutatkozása a pénteki program törlésével hiúsult meg az Eifel Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: