DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: A Williams dönt Russell sorsáról

Hiába a Mercedes protezsáltja a fiatal brit, Toto Wolff szerint csakis a grove-i istálló új tulajdonosain múlik, hogy az érvényes szerződése értelmében 2021-ben is számítanak-e a pilótára.

Az utóbbi időben felröppent a pletyka, miszerint annak ellenére, hogy a Williams a Magyar Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy a 2021-es Formula-1-es szezonnak is a George Russell, Nicholas Latifi párossal vágnak neki, előbbit kitúrhatja a csapattól Sergio Perez. A híresztelések szerint a Williams új tulajdonosa, a Dorilton Capital mérlegeli annak lehetőségét, hogy a tőkeerős háttérrel rendelkező mexikóit, akit Sebastian Vettel szorított ki a Racing Pointtól, leigazolják a csapathoz, s emiatt nem a szintén komoly anyagi lehetőséggel bíró Latifit, hanem az időmérőkön a kollégáival szemben továbbra is veretlen Russellt raknák ki.

russell-williams-portimao-1



A fiatal brit a Portugál Nagydíj előtti csütörtöki sajtótájékoztatón magabiztosan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy nem aggódik a jövő évi ülése miatt. Pénteken azonban Simon Roberts megbízott csapatfőnök igencsak zavaros választ adott, amikor az esetleges Russell–Perez cseréről kérdezték: nem erősítette meg, hogy kitartanak a jelenlegi duó mellett, mivel „nem akarják táplálni semmilyen irányba a pletykákat” – csakhogy ezzel épp azt érte el, hogy bizonytalanabbnak tűnik a pilótájuk helyzete…

Russell a Mercedes protezsáltjaként szerepel az F1-ben, így joggal merülhet fel, hogy a komoly lobbierővel bíró Toto Wolff is közbeléphetne, ám az Ezüst Nyilak csapatvezetője kijelentette, hogy a versenyző sorsa csakis a grove-i gárdától függ – szavait az F1i.com szaklap idézi:

„Végső soron ez a Williams döntése. Mindannyian ismerjük George képességeit. Ő a jövő egyik sztárja, aki továbbra is veretlen a csapattársaival szemben a Formula-1-ben. Olykor meg tud villanni egy olyan autóban is, amely pillanatnyilag nem versenyképes. És úgy vélem, a csapatok számára is értékes. De persze van egy pénzügyi valóság is, amelyet én innen nem tudok megítélni, ezt pedig teljes mértékben az új tulajdonosok és Simon ítélhetik meg, hogy merre haladnak tovább.”

Wolff azt ugyanakkor elismerte, hogy már kapcsolatba léptek a Williams vezetésével Russell jövője kapcsán: „Felvettük az alapvető kapcsolatot George-dzsal kapcsolatban, de ahogy mondtam, végső soron ez az ő döntésük.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: