DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norrist nem hatja meg Hamilton rekordja

Csak egy vagy két versenyzőt kell legyőznie, az autójának pedig minden versenyt meg kellene nyernie: Lando Norrist jobban lenyűgözte a McLaren nagyszerű első pár köre Portimaóban.

A Portugál Nagydíj után számos Formula-1-es versenyző gratulált Lewis Hamilton a sportág új csúcsát jelentő 92. futamgyőzelméhez. A McLaren hivatalos sajtóanyagában Lando Norris is mondott pár elismerő szót a Mercedes-versenyzőről. „Gratulálok Lewisnak a rekorder 92 győzelemhez, nagyszerű eredmény” – olvasható a közleményben. Norrist azonban túlzottan nem hatotta meg, hogy honfitársa lett az F1 legsikeresebbje ebben a tekintetben.

„Szimplán örülök neki, semmi több. Nem igazán jelent nekem semmit, őszintén. Egy olyan autóban ül, aminek lényegében minden versenyt meg kellene nyernie. Egy vagy két másik versenyzőt kell legyőznie és ennyi. De hogy korrektek legyünk vele, így is elvégzi a munkát, amit el kell végeznie” – idézi a Racefans.net Norrist, aki degradálta Hamilton érdemeit.

 



Norrist jobban meggyőzte, hogy a McLaren az első körökben tíz évvel ezelőtti önmagát idézte, mindkét autóval az élmezőnyben, Carlos Sainzcal az élen: „Lenyűgöző rajtunk volt, mindkettőnknek, csapatként. Két narancssárga autó az első és harmadik helyen nagyon menő volt. Nem tartott sokáig, de a rajtunk nagyon jól sikerült, a megfelelő helyre kerültünk és ott jól mentünk. Így örülök a saját szereplésemnek is” – mondta Norris, aki szemcsésedés miatt hamarosan elkezdett visszaesni, aztán a versenyt sem fejezte be a Lance Stroll-lal való ütközés következtében, amely miatt bírálta a kanadait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: