DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris kifakadt: Stroll semmiből nem tanul

A futam közben használt szavakért elnézést kért, jóval szofisztikáltabb módon azonban ismét kiosztotta a Portugál Nagydíjon vele ütköző Lance Strollt a pontszerzéstől elesett Lando Norris.

norris-stroll



Az F1-es mezőny jelenlegi két legfiatalabb versenyzője a 7. helyért csatázott, amikor Stroll a 18. kör kezdetén a DRS használatával jelentős tempófölényre tett szert és támadásba lendült. A kanadai kívülről próbálkozott, miután egészen a kerékvetőig kihúzódott, kanyarodás után azonban ütközés lett a vége: Stroll meg is pördült, de mindketten soron kívüli bokszkiállásra kényszerültek. A Racing Point versenyzője végül el sem jutott a célig, a csapat az autó sérülései miatt a garázsba hívta, de Norris is elbukta a pontszerzés esélyét, hiszen csak a 13. lett.

A McLaren britje a verseny után felháborodottan beszélt Stroll – egyébként 5 másodperces időbüntetést érő – manőveréről, különösen úgy, hogy a kanadai a pénteki edzésnapon már belekeveredett egy nagyon hasonló helyzetbe: akkor Max Verstappennel akadt össze ugyanott, az 1-es kanyarban. 

„Tényleg nem tudom, hogy mit szeretett volna csinálni. Balról próbálkozott, én pedig nem tudtam, hogy ott van. Eléggé meglepett a választással, hiszen a belső íven könnyedén elmehetett volna. Így viszont, amikor fél autóval még mellette voltam, egyszerűen rám fordult” – ecsetelte a helyzetet saját szemszögéből a brit. „Nyilvánvalóan nem tanult a pénteki esetből, de úgy tűnik, hogy semmiből sem tanul, amit csinál. Sokszor történik vele ilyesmi, szóval mostantól figyelni fogok, hogy távol maradjak tőle.”

Ennél cifrábban is elmondta a véleményét Norris Strollról közvetlenül az ütközés után, abban a csapatrádiós üzenetben azonban hemzsegtek a nyomdafestéket nem tűrő szavak – ezen megnyilvánulását higgadt fejjel már megbánta.

„Bocsánatot kérek amiatt, amit akkor Lance-ről mondtam. Nem kellett volna kimondanom azokat a szavakat, csak abban a pillanatban nagyon bosszús voltam” – mondta Norris, aki tehát igényesebb megfogalmazással, de fenntartja kritikáját riválisa felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: