DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton sikerei a riválisokat is lenyűgözik

Vettel már a verseny előtt neki szurkolt, Verstappen motivációt merít belőle, Bottas kalapját emeli – az újabb rekordot megdöntő Hamilton az ellenfeleitől is begyűjtötte az elismeréseket.

Múlt vasárnap ismét történelmet írt Lewis Hamilton, amikor a Portugál Nagydíjon megszerezte 92. futamgyőzelmét, ezzel megdöntötte Michael Schumacher 2006 óta fennálló, 91 sikert számláló rekordját. Ezzel kapcsolatban három nagy ellenfele is megszólalt, és mindhárman végtelen elismeréssel nyilatkoztak a hatszoros világbajnok eredményeiről. 

 ham-ver-dobogo



„Mit lehet erre mondani?” – tette fel a költői kérdést a Hamilton mögött harmadik helyen leintett Max Verstappen, akit motiválnak a brit eredményei. „Elképesztő. Hihetetlen teljesítmény. 92 futamgyőzelem, és kétlem, hogy itt lenne a vége. Valószínűleg a 100-at jelentősen is átlépi, ami motivációnak is megállja a helyét. Emellett úgy tűnik, a hetedik világbajnoki címét is megszerzi, ami lenyűgöző. Mindenki tudja, mennyire gyors, de emellett egy másik nagy erőssége, hogy milyen ritkán vét hibát, és mennyire kiegyensúlyozott. Emiatt jutott ilyen gyorsan ilyen magasságokba.”

 „Óriási elismerésem ezért az elképesztő teljesítményért, és amiért a motorsport-történelem részévé válik” – vette át a szót Valtteri Bottas. „Sokan kérdezték, hogy mit gondolok erről az egészről, mert a legtöbben nem hitték, hogy egy ekkora rekordot meg lehet dönteni. De szerintem hiba így gondolkozni, és biztos vagyok benne, hogy Lewis is lehetségesnek tartotta, ezért ment tovább. Szóval emelem kalapom.”

Mint kiderült, Sebastian Vettel már a verseny előtt a rekorddöntésért szurkolt. „Minden egyes győzelmét megérdemli. Ez a szám önmagáért beszél, és biztos vagyok benne, hogy a 100-at is eléri. A verseny előtt írtam neki egy üzenetet, hogy szerezze meg a 92.-et, és így történt. Nem lehet elégszer dicsérni őt” – idézte a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: