DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az olasz sajtó tényként közölte, hol versenyez Mick Schumacher 2021-ben

Az olasz média már tudni véli, kik fogják vezetni a Haas autóit a 2021-es szezonban. Günther Steiner korábban már elmondta, hogy az anyagi biztonság érdekében fizetős pilótákra lesz szükségük.

Korábban is voltak már olyan hírek, melyek azt vizionálták, hogy az orosz milliárdos Dimitrij Mazepin felvásárolhatja az amerikai istállót, azonban egyelőre úgy tűnik, csak fiát, a Formula-2-ben versenyző Nyikita Mazepint tudja majd befizetni a Ferrarival szoros kapcsolatban álló Haashoz.

A Sky Italia információi szerint ugyanis Mazepin lesz az a pilóta, aki hathatós anyagi támogatás ellenében lesz a Haas egyik 2021-es pilótája, csapattársa pedig kisebb meglepetésre az eddig az Alfa Romeóval összeboronált Mick Schumacher lesz, akinek a személye nyilván kimagasló marketingértékkel bír.



Szinte kész tényként közölte az olasz sajtóorgánum ezt a pletykát, így érdemes komolyan venni. Mick Schumacher eddig az Alfa Romeo egyik ülésére pályázott a legnagyobb eséllyel, azonban Frederic Vasseurék úgy tűnik, hogy változatlan pilótapárossal szeretnének nekivágni a következő évnek is.

Schumacher a tervek szerint a Nürburgringen mutatkozott volna be a száguldó cirkuszban, viszont az időjárási körülmények keresztülhúzták a számításaikat, így a hétszeres világbajnok fiának bemutatkozása továbbra is várat magára, de az olaszok szerint már nem sokáig.

A német pilóta jelenleg vezeti a Formula-2-es pontversenyt, így elmondható, hogy a tavalyi betanuló évét követően megrázta magát, és elkezdte szállítani a jó eredményeket és a győzelmeket, míg Mazepin a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: