DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sajtó: Orosz milliárdos veheti meg a Haast

Sergio Perez számára a Haas tűnik a legesélyesebb opciónak, azonban egy orosz milliárdos, az F2-es Nyikta Mazepin édesapja keresztülhúzhatja számításait az amerikai csapat felvásárlásával.

A Racing Pointból hamarosan Aston Martinná váló istállónál nemkívánatossá lett Sergio Perez rohamtempóban kezdett új csapat után nézni. A legjobb választás egyértelműen a Red Bull lenne számára, de egyben a legvalószínűtlenebb forgatókönyv is ez.

Az Alfa Romeónál leginkább a Kimi Raikkönen-Mick Schumacher párosra van esély a 2021-es szezont illetően, így Perez számára a legvalószínűbb, hogy a Haas lesz a következő állomás a karrierjében. Azonban az F2-ben vitézkedő Nyikita Mazepin édesapja, Dimitrij húzhatja keresztül a mexikói számításait.



Ugyanis a Motorsport.it információi szerint az orosz milliárdos egy olyan ajánlatot tett a Haas istállójáért, amelyet nem sok csapat utasítana vissza, így könnyen lehet, hogy Strollék és Latifiék után egy újabb milliárdos apuka vásárolhatja be a fiát a száguldó cirkuszba.

Nyikita Mazepin jelenleg a hatodik helyet foglalja el a bajnoki pontversenyben, ahhoz pedig, hogy megszerezze a szuperlicenszhez szükséges pontokat elég a Formula-2-es bajnokság hetedik helyén végeznie.

Így állítólag megrekedtek a tárgyalások a mexikói pilóta és a Haas között, s bár a Williamsnél már korábban bejelentették, Latifi és Russell is marad 2021-re, az új menedzsment miatt akár még itt is kiköthet Sergio Perez. A Mazepin-Haas ügyet pedig már csak azért is illik komolyan venni, mert az orosz már a Force Indiát is megpróbálta felvásárolni annak idején, azonban ez akkor nem jött össze számára, azonban most a Haas alighanem belemenne egy méltányos ajánlatba, melyet a hírek szerint meg is kaptak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: