DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Perez már F1-es csapattal tárgyal?

A Racing Pointtól menesztett mexikói elejtett egy információmorzsát a jövőjéről, ami alapján F1-es istállóval kezdett tárgyalásba. Közben kihangsúlyozta, akár a visszavonulása is szóba jöhet számára.

Sergio Perezt néhány hete érte a hidegzuhanyként ható hír, miszerint hiába rendelkezik élő szerződéssel 2021-re, csapata jövőre inkább Sebastian Vettelt ülteti a helyére. Mivel az F1 legtöbb ülése már elkelt, a tapasztalt mexikói számára nem sok opció maradt. Pletykák szerint szóba kerülhet a Red Bull és az Alfa Romeo istállójánál is, de mindkét gárda rendelkezik esélyesebb jelöltekkel, így a legvalószínűbb irány a Haas lehet számára.

 perez-2020-portre



A pilóta egyelőre semmilyen konkrétumot nem árult el a jövőjével kapcsolatban, de azt elhintette, hogy valakikkel tárgyalásba kezdett. „Az elsődleges célom itt maradni. Csak 30 vagyok, és úgy érzem, még sokat tudok adni. A karrierem csúcsán tartok. De ez nem rajtam, hanem a lehetőségeimen múlik. Még semmit sem írtunk alá, de történt előrelépés. A következő hetekben meglátjuk. Ahogy korábban is mondtam, nem sietek. Még sok időnk van” – idézte őt az Autosport.

Mivel kezdeti stádiumú tárgyalásról lehet szó, így Perez egyelőre semmiről nem döntött. Most még minden lehetőség számba jön nála. „Fogalmam sincs, de nagyon izgatott vagyok. Egy sportban eltöltött évtized után olyan kihívásra vágyom, ami minden egyes körön száz százalékra ösztönöz. Ami minden reggel motivál az edzésre és az utazásra. Erre van szükségem. Ha nincs ilyen lehetőségem, akkor nem maradok. Talán kiveszek egy évet, és jövőre felmérem a lehetőségeimet. Esetleg más széria után nézek. Vagy visszavonulok. Egyetlen opció sem rossz választás” – vázolta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: