DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Jó irányba haladunk az autóval

Nem jelentősek az előző hétvégéken bevetett fejlesztések, de működnek, s ez most a legfontosabb – vélekedett a maranellóiak F1-es csapatvezetője, Mattia Binotto és pilótája, Charles Leclerc is.

Miután az elmúlt időszak legpocsékabb idénykezdetét produkálta, Szocsiban és a Nürburgringen apróbb fejlesztésekkel jelentkezett a Ferrari, amelyek elsősorban az orrkialakítást, a hátsó szárnyat és bargeboard környékét érintették. Bár a világot nem váltották meg az újítások, Charles Leclerc azért egy biztató negyedik rajthelyet szerzett a Formula-1-es Eifel Nagydíjon (ezt még a Racing Pointnál sem értették), amelyet a versenyen hetedik helyezésre váltott.

ferrari-eifelgp-futam-1



Mattia Binotto csapatfőnök szerint azonban nem a valamelyest jobb eredmény, hanem a szélcsatornában látott adatokkal való egyezés az igazán biztató, ezért úgy érzi, jó úton haladnak – ezzel kapcsolatban tett nyilatkozatát a Motorsport.com szaklap idézi:

„Nem hiszem, hogy nagy különbségre számítottunk. Apró fejlesztésről volt szó, amely teljessé tette az Oroszországban bevetni kezdett csomagot. Ami biztató, hogy a pályán látottak megegyeznek azzal, amit a szélcsatornában tapasztaltunk a gyárban. És ez azt jelenti, hogy jó irányba haladunk az autóval. Lesz még néhány további fejlesztés a szezon hátralévő részében, amelyek ugyanilyen fontosak lesznek. Számunkra az a kulcs, hogy a csapat fejleszti az autót, és ami még fontosabb, hogy biztosan helyes irányba haladjunk vele.”

Leclerc maga is hasonlóan látja a fejleményeket: „Visszatekintve a hétvégére, úgy vélem, rengeteg pozitívum van. Nem számítottam rá, hogy ilyen versenyképesek leszünk ilyen hideg időben, de az autót elég jól lehetett kezelni, ez biztató. Úgy gondolom, a legkisebb fejlesztések is megfelelően működtek. Nem léptünk előre hatalmasat, de nem is ezt céloztuk meg. Kis lépés volt, de a megfelelő irányba, és ez is biztató. Most már csak azt kell megértenünk, hogy az első etapunk során miért szemcsésedtek annyira a lágy gumik, de amúgy elégedett vagyok a hétvége alakulásával” – tette hozzá a monacói pilóta.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: