DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen sem érti Albont

Alexander Albon az Eifel Nagydíjon tette szóvá, hogy a többiek nagyon keményen versenyeznek ellene. A thai pilóta megszeppent hangjából lehetett hallani, hogy egyre kétségbeesettebb.

Bár nemrég megszerezte első dobogóját, mégis egyre nagyobb nyomás nehezedik Alexander Albon vállaira, aki másfél év alatt mindössze három kaotikusan alakuló futamon került a dobogó közelébe, míg csapattársa több futamot is megnyert ez idő alatt és a pódiumceremóniának szinte állandó résztvevője.

Az Eifel Nagydíjon is hibát hibára halmozott a thai, aki egyik elfékezésénél – mikor Pierre Gaslyt előzte volna – panaszkodni kezdett a rádióban: „Ezek a srácok nagyon keményen versenyeznek ellenem.”



Az internet népének persze nem is kellett több, azonnal össztűz alá vették Albont nevetségesnek mondható felszólalása miatt, a Peptalk című műsorban pedig most Verstappen is elmondta a véleményét az esetről.

„Pontosan erre kellett volna számítania, mikor Gasly ellen versenyez. Ő vette el a helyét, szóval szerintem logikus, hogy próbálja megnehezíteni az életét. Pierre-nek amúgy sem kötelessége elengedni őt maga mellett.”

Max Verstappen 2016-ban Danyiil Kvjat Red Bull-os ülését csente el, de elmondta, hogy ennek ellenére ők azért jobban odafigyelnek egymásra: „Természetesen életben hagyjuk egymást, de Alex és Pierre közt most nem ez volt a helyzet. Általában azért a két csapat pilótái jobban odafigyelnek egymásra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: