DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko elárulta, hogy mi a Red Bull motorterve

A Red Bullnál nem akarnak sem a Mercedestől, sem a Ferraritól motort venni, ahogy a Renault sem szerepel a listájukon - megvan a megoldás, de az FIA-tól egy gyors válaszra még szükségük van hozzá.

Úgy tűnik, hogy a Red Bull valóban a Honda motorjainak megvételével és saját hatáskörű továbbfejlesztével igyekszik megoldani a japán gyártó kiszállásása utáni időszakot. Dr. Helmut Marko, az istálló egyik vezetője a Motorsportnak ismerte el, hogy ez a terv, de a konkrét megvalósítás még nem jött létre, vannak homályosabb, tisztázásra váló foltok.

markesz



"Azt részesítenénk előnyben, ha átvehetnénk a Honda szellemi termékét és ezt követően Milton Keynesben készítenénk a motorokat" - mondta Marko. "Ez azonban csak akkor lehetséges, ha 2022-ben befagyasztják a motorokat már az első futamtól kezdve. Szükségünk van az FIA döntésére erről amilyen hamar csak lehet. Ha a döntés pozitív, akkor a következő lépés az, hogy megegyezünk a Hondával."

Marko szerint vannak még épületeik Milton Keynesben és most azon gondolkodnak, hogy hogy tudnák mindezt megvalósítani. Ezt a megoldást azért preferálnák, mert a riválisaik is maguknak gyártják a motorokat és aköré tudják építeni az autójukat, ha ők egy másik gyártó motorját kapnák meg, akkor ahhoz nekik alkalmazkodni kellene - arra Marko szerint nincs esély, hogy új gyártó lépjen be az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: