DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A bőség zavarával küzd az Alfa Romeo

Bár jelenleg nem megy nekik annyira, mégis az Alfa Romeo jövő évi versenyzőinek kiléte iránt a legnagyobb az érdeklődés. Raikkönen sorsa a saját kezében, de kinek adja a másik ülést a Ferrari?

Ugyan a világbajnoki pontversenyben csak a pont nélkül utolsó Williamst és az egyetlen egységet gyűjtő Haast előzi meg az Alfa Romeo csapata, mégis talán az ő 2021-es felállásukat illetően a legnagyobb az érdeklődés F1-es berkeken belül.

Az F1.com-nak a csapatfőnök Frederic Vasseur elmondta, Raikkönen kezébe adták a döntést, ha ő maradni akar, akkor így is lesz, de az még nagy kérdés, hogy az egyik Alfa Romeo-ülésre jogot formáló Ferrari kinek ad lehetőséget az olaszoknál.

Sokan beszélték, hogy az istálló alighanem felvette már a kapcsolatot Sergio Perezzel és Nico Hülkenberggel is, azonban Frederic Vasseur leszögezte, hogy először Raikkönennel szeretnének tiszta vizet önteni a pohárba, a másik ülésbe pedig nincs beleszólásuk.

Könnyen lehet, hogy eljött Mick Schumacher ideje


„Meg kell vele beszélnünk a dolgokat, persze most nem a legalkalmasabb a szituáció, mivel a mezőny végén vagyunk. De Kimi nem egy verseny alapján fogja eldönteni, hogy akarja-e folytatni. Hamarosan le fogunk ülni, hogy megbeszéljük ő mit akar és én mit akarok. Biztos vagyok benne, hogy találunk egy megoldást” – mondta Vasseur az F1 hivatalos oldalának.

Mivel a motorszerződés része, hogy az Alfa Romeo egyik pilótáját a Ferrari jelöli ki, így abba nem lesz beleszólása Vasseuréknek, hogy ki legyen Raikkönen csapattársa 2021-ben, amennyiben maradni akar a finn, de egy Raikkönen-Schumacher páros igazán jól hangzik marketing szempontból.

„Jelenleg Antonio, Callum Ilott, Robert Svarcman és az F2-es bajnokságot vezető Mick Schumacher van rajta a listánkon. Nem kell elkapkodnunk a döntést, fontos a fiataloknak is, hogy előbb befejezzék a szezont, majd utána foglalkoznak a szerződésekkel.”

„Nekünk is fontos, hogy lássuk róluk az összképet, nem kell a szezon közepén megkezdenünk a tárgyalásokat. A Ferrarinak van három kiváló jelöltje: Svarcman újoncként kiváló munkát végez, Schumacher és Ilott pedig ismét megmutatja, miért a Ferrari legnagyobb reménységei. Ez még mindig jobb szituáció annál, mint amikor nincs egy jó lehetőségünk sem, amit választhatnánk” – utalt a bőség zavarára az Alfa Romeo csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: