DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem blokként használta Vettelt a Ferrari

A német az F1-es Orosz Nagydíj után úgy érezte, vele tartatták fel a Renault-kat a csapattárs Charles Leclerc kedvéért, a maranellóiak vezérstratégája szerint viszont másról van szó.

Szocsiban megint óriási volt a különbség a két ferraris között a célban: miközben Charles Leclerc a remeknek mondható hatodik helyen futott be, addig Sebastian Vettel csupán tizenharmadik lett. A német a leintés után elmondta: úgy érezte, vele tartatják fel a Renault-kat Leclerc kedvéért (aki Esteban Ocont meg is előzte), ezért nyújtották el az első etapját. Inaki Rueda, a maranellóiak vezető stratégája szerint viszont szó sincs erről:

vettel-ferrari-szocsi-futam



„Sokkal komplikáltabb volt ennél az ő versenye” – nyilatkozta a szakember a Motorsport-Total.com szakoldalnak. „Nem volt meg a sebessége ahhoz, hogy előzzön. Egy Grosjean és Giovinazzi elleni elévágás opció volt, de lehet, hogy akkor a teljes versenyt Magnussen mögött tölti.”

Vettel közepes keverékű abroncsai, amelyeken rajtolt, ugyanis a vártnál tovább bírták, így azt szerették volna, ha a futam végén a lágy gumikat rakhatják fel az autójára: „Megkérdeztük Sebet a gumik állapotáról, és az eredeti tervnél maradtunk. Ez azt jelentette, hogy kint marad. A 17. körtől Seb folyamatosan hozta be a lemaradását, és körről körre egyre közelebb került ahhoz, hogy sikerrel válthasson a lágy gumira.”

Csakhogy a 27. körben, miután Daniel Ricciardo megelőzte a négyszeres világbajnokot, hirtelen teljesítményt veszített Vettel gumija, így a 30. kör végén ki is szólították a bokszba – ahol azonban nem a lágy, hanem a kemény abroncs került fel a Ferrarijára: „Noha már könnyebb volt az autó, a 23 kör még így is túl soknak tűnt. És bár a kemény gumi konzisztens volt, Sebastian sok időt veszített a kék zászlók miatt. Nem tudott többet tenni, mint hogy behozza az autót a 13. helyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: