DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vasseur elárulta, aláírt-e már Raikkönen

Sajtóhírek szerint a 2007-es F1-es világbajnok már hosszabbított az Alfa Romeóval, a csapatvezető ezt viszont tagadta. Frederic Vasseur beszélt a másik ülés 2021-es sorsáról is.

Hosszú ideje téma, hogy vajon a 41. életévét hamarosan betöltő Kimi Raikkönen szögre akasztja-e a bukósisakját az idei szezon végén. A legfrissebb sajtóértesülések szerint olyannyira nem, hogy már alá is írta a szerződését 2021-re az Alfa Romeóval. Amikor azonban ezzel a pletykával szembesítették a csapatfőnök Frederic Vasseurt, ő így reagált:

vasseur-raikkonen-dppi



„Hogy olvastam-e a pletykákat arról, hogy Kimi már alá is írta a szerződését? Persze! De két hete Hülkenbergről írtak, három hete Perezről, előtte meg Vettelről. Az újságírók arról írnak, amit akarnak, de ez semmilyen módon nem fog engem befolyásolni! Nincsenek határidők. A következő néhány hétben fogunk beszélni Kimivel, hogy meglássuk, mi lehet a következő közös lépésünk” – nyilatkozta Vasseur az orosz Championat hasábjain.

Ami az Alfa második ülését illeti: bár a FormulaPassion.it értesülései szerint Antonio Giovinazzi maradására is van esély, a legtöbb helyen arról írnak, hogy Mick Schumacher veheti át az olasz helyét – és ez utóbbit erősíti az a tény is, hogy a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia a Nürburgringen lehetőséget kap az első szabadedzésen. Vasseur szerint azonban semmi sincs még eldöntve:

„Egyeztetni fogunk a Ferrarival, és a következő hónapokban meghozzuk a döntést. Valóban sok jó pilóta elérhető, de először is mindent át kell beszélnem azokkal, akik jelenleg a csapatban vannak. A nehéz első szezonfél ellenére jó munkát végeztek, és csapatként is jól dolgozunk együtt, ami számomra nagyon fontos.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: