DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Miért jönne ide Hamilton?

Nem érdekelné, ha a hatszoros világbajnok átigazolna mellé a Red Bullhoz, ahogy az sem foglalkozik, hogy ki ellen kell versenyeznie – egyetlen célja van a hollandnak: futamokat és címeket nyerni.

Mi is megírtuk, hogy az egykori Formula-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan azt tanácsolta a hetedik vb-címe felé és Michael Schumacher rekordjainak megdöntése felé menetelő Lewis Hamiltonnak, hogy ne a Ferrarihoz, hanem inkább a Red Bullhoz igazoljon át Max Verstappen mellé. Az elképzeléssel aztán az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján – amelyen online formában a Formula.hu is jelen volt – magát Verstappen is szembesítették:

verstappen-hamilton-redbull-1



„Az egyetlen dolog, ami érdekel, hogy megnyerjem a világbajnokságot, szóval…” – reagálta az ezzel kapcsolatos kérdésre a holland, majd amikor tovább erőltették Hamilton személyét, így folytatta: „Miért tenne ilyet? Ő is meg akarja nyerni a vb-t, ahogy én is. Nyilván próbál a megfelelő csapatnál lenni, nála jelenleg ez is a helyzet. De igen, meglátjuk, mi történik.”

Verstappen véleményét azzal kapcsolatban is kikérték, hogy Hamilton a hétvégén beállíthatja Schumacher 91 futamgyőzelmes csúcsát: „Nyilván eléggé lenyűgöző ilyen sok versenyt és végső soron világbajnokságot is nyerni a Formula-1-ben.”

A Red Bull-os versenyzőt azt sem hozza lázba igazán, hogy minden idők egyik legjobb és legeredményesebb pilótája ellen küzdhet meg a pályán: „Nem igazán gondolok erre, csak magammal foglalkozom, megpróbálok versenyeket és bajnokságokat nyerni. Nem nagyon érdekel, ki vesz részt a bajnokságban, és hány győzelme vagy vb-címe van. Ezt úgysem tudom irányítani, csak saját magamat és azt, hogy a csapattal együtt dolgozva versenyképesebbek legyünk és megállítsuk a győzelmi szériájukat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: