DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jordan: Hamilton a Red Bullhoz menjen

Eddie Jordan szerint a világbajnoknak Max Verstappen mellé kellene szerződnie - ő nagyon hisz a hollandban, úgy véli, hogy ő lesz a következő világbajnok és a Red Bull most sincs messze a Mercedestől.

Eddie Jordan szavaira nemrég egyszer már felkaphattuk a fejünket, hiszen ő szellőztette meg, hogy a Mercedes gyári csapatát eladhatják és át is nevezhetik, egyúttal azt is ő mondta ki, hogy Toto Wolff-ra ebben a formációban nem számítanak csapatvezetőként. Most újabb érdekes dolgot mondott: szerinte Lewis Hamiltonnak a Red Bullhoz kellene igazolnia - igaz, ezt most nem információként, inkább véleményként közölte.

"Én személy szerint azt mondom, hogy Lewisnak a Red Bullhoz kellene mennie, nem a Ferrarihoz" - mondta Jordan a Ziggo Sportnak adott interjújában. "Ez lenne a tökéletes, mert a legjobb fiatal F1-es pilóta jelenleg Max Verstappen, ez nem kérdés. A stílusa, sebessége, intellektusa, a versenyzői készsége és az arroganciája is megvan - a győzteseknek szükségük van egy bizonyos fokú arroganciára és benne ez megvan" - magyarázta.

namilesz



"Hogy ez az édesapjától jön, vagy máshonnan, azt nem tudom, de az tény, hogy hihetetlen tehetsége van. Én azt hiszem, hogy ha egy olyan csapattársa lenne, mint Lewis Hamilton, akkor le tudná őt győzni. Szerintem Lewis az év végére mindenkinél jobb lesz, már most is Prost, Senna és Schumacher szintjén van, de meg fogja őket előzni. Aztán jöhet Max" - tette hozzá.

"Szerintem nincs olyan messze a Red Bull. Extrém közel vannak és nem hiszem, hogy túl sok szerencséjük lett volna idén. Én úgy hiszem, hogy az a Honda-motor hamarosan egálban lesz a Mercedesszel, úgyhogy mondtam is Adrian Newey-nak, hogy egy kicsit jobb autót kell csinálni, mert ha elég jó, akkor Max világbajnok lesz vele."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: