DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Változtatott a motorján a Honda Mugello után

Kivizsgálták Max Verstappen két héttel ezelőtti toszkán kiesésének okát, és úgy érzik, sikerült orvosolniuk a problémákat, hogy azok ne ismétlődhessenek meg a következő versenyeken.

Kétarcú szezont fut eddig idén Max Verstappen: az eltelt kilenc versenyen vagy dobogóra állt, vagy műszaki probléma miatt kiesett. A két olaszországi fordulón ez utóbbi volt a helyzet, sőt a Toszkán Nagydíjon alig néhány méter múlva megadta magát a motorja, amelynek köszönhetően bele is keveredett egy balesetbe a start után.

verstappen-redbull-mugello-1



A holland pilóta érthető módon roppant frusztrált volna a technikai gondok miatt, a Honda azonban nem tétlenkedett: kivizsgálta Verstappen leállásának okát. Arra jutottuk, hogy nem egy konkrét elem meghibásodása vezetett a kieséshez, hanem elektronikai és szoftveres problémák együttesen idézték azt elő.

Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója a hétvégi Orosz Nagydíj előtt arról beszélt, hogy sikerült elhárítaniuk a szóban forgó nehézségeket: „A mugellói verseny óta eltelt időben az elsődleges célunk az volt, hogy alaposan kivizsgáljuk, mi okozta Max kiesését a futamon. A vizsgálat során kiderült, hogy számos tényező hozzájárult a problémához, és sikerült mindegyik ellen intézkedéseket végrehajtanunk, hogy biztosítsuk, hogy nem fordul elő többször a hiba” – idézi a szakember szavait a Motorsport.com szakoldal.

A Honda egyébként ezen a hétvégén veti be az utolsó tervezett erőforráselemeket a versenyzők számára, ennek azonban nincs köze a mugellói gondokhoz, ezt eredetileg is ilyen ütemben tervezték.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: