DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez nem örül, hogy kiszivárogtak részletek

A Racing Pointtól távozni kényszerülő pilóta szerint vannak dolgok, amelyeknek a csapat és közte kellene maradnia. Elmondása szerint több F1-es istállóval is egyeztet, de nem nevezte meg őket.

Néhány hete jelentették be, hogy Sebastian Vettel jövőre már az Aston Martinná alakuló Racing Pointnál fog versenyezni, ami egyet jelentett azzal is, hogy Sergio Perez hosszú évek után távozik a gárdától. A mexikói jövőre egyelőre nem tisztázott – igaz, a legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy előszerződést írt alá a Haashoz. Mindenesetre Perez jövője a Formula-1-es Orosz Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett online formában – is téma volt.

„Nagyon” – felelte arra a kérdésre, hogy mennyire szeretne az F1-ben maradni. „Igazán szeretem, amit csinálok. Folytatni akarom, de biztosra kell mennem, hogy megtalálom ehhez a megfelelő projektet. Nemcsak szimplán folytatni akarom, meg kell találnom hozzá a motivációt is, hogy tovább eddzek, minden körben maximumot nyújtsak.”

perez-racingpoint-szocsi-1



A nyolc dobogós helyezéssel rendelkező pilóta elmondta: több csapattal is egyeztet, de nem volt hajlandó őket megnevezni. „Nyilván történt kapcsolatfelvétel és egyeztetés néhány csapattal. Úgy gondolom, a következő héten vagy utána már tudni fogom, mi reális lehetőség és mi nem, de nyilván ezt szeretném a csapatok és magam között tartani. Nem akarok további… szerintem mindenkit tiszteletben kell tartani, megvannak a jelenlegi versenyzőik, zajlanak a tárgyalások.”

Perez azokra a híresztelésekre is reagált, miszerint véletlenül tudta meg, hogy kirúgják a csapattól – ezt tulajdonképpen nem is cáfolta: „Eléggé csalódott vagyok, hogy ilyenek kiszivárogtak a csapattól vagy máshonnan. Szerintem az ilyeneknek a csapat és köztem kellene maradnia, és én nem is fogok egyáltalán információkat kiadni erről, mert ezeket a felek között kell tartani.”

Arra a kérdésre, hogy vannak-e ellenérzései a két éve nem kis részben általa megmentett csapat vagy éppen a helyét elfoglaló Vettel irányába, így felelt: „Igen, utálom Sebastiant” – viccelődött nevetve Perez. „Nem, nyilván semmi ellenérzésem nincs az irányába, nagyszerű srác és versenyző, és egy fantasztikus csapathoz fog megérkezni. Ahol szerettem volna folytatni én is, hiszen nagyon jól néznek ki a dolgok, különösen a következő idényt illetően. Nyilván ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd, akkor csalódott vagy, de régóta itt vagyok már, értem a döntés mögött álló dolgokat. Nincsenek rossz érzéseim, nem vettem személyes támadásnak ezt. Továbbléptem, és bármi is jön következőnek, elégedett leszek vele.”

A mexikói versenyző hangsúlyozta: alapvetően nem nehéz fenntartani így sem a jó viszonyt a csapattal, hiszen csak az a cél lebeg a szemük előtt, hogy az istálló legjobb idényét produkálva a harmadik helyen végezzenek a konstruktőri tabellán. De azért hozzátette: „Nyilván mióta kijött a hír, néhányan a csapatból rejtegetnek dolgokat, de nem hiszem, hogy ez jó lenne. Szerintem a lehető legátláthatóbbnak kell lennünk, hogy biztosan elérhessük a céljainkat és a lehető legtöbb pontot szerezhessünk.”

Perezt annak kapcsán is kifaggatták, hogy mit szól ahhoz, hogy ezen a hétvégén Szocsiban sem kerülhetnek fel az ő autójára a fejlesztések, csak csapattársáéra, Lance Strolléra – méghozzá amiatt, mert épp a kanadai összetörte az autóját Mugellóban: „Elnézve, hogy mennyire szoros a mezőny, néhány tized is nagy különbséget jelenthet a végeredményben. Örülnék, ha megkapnám a fejlesztéseket erre a futamra, de nyilvánvaló okokból ez nem fog megtörténni. De igen, a csapat keményen dolgozik azon, hogy a következő versenyen már nekem is odaadhassák.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: