DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ralf Schumacher: Nem lehet a bátyámhoz hasonlítani Hamiltont

A hétszeres F1-es világbajnok öccse úgy véli, mindkét klasszis a saját korának legjobb versenyzője, de túl sok tényező jön a képbe ahhoz, hogy egymással össze lehessen vetni őket.

Ha Lewis Hamilton megnyeri a hétvégén a Formula-1-es Orosz Nagydíjat, akkor azzal beállítja Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló abszolút csúcsát – amit a mercedeses még mindig hihetetlennek érez –, ráadásul jó úton halad afelé is, hogy a szezon végén hetedszer is világbajnok legyen, szintén utolérve a német rekordját.

hamilton-2020-dppi



Ennek apropóján természetesen mindenki összeveti a két klasszist, pedig Schumacher öccse, az F1-ben hat futamgyőzelemig jutó Ralf szerint képtelenség a közvetlen összehasonlítás, hiszen mások a körülmények – azt viszont ki lehet jelenteni, hogy a bátyja és Hamilton is a maga érájának a legjobbja:

„Újra és újra megkérdeznek arról, hogy Lewis Hamilton a legnagyobb versenyző-e valaha” – nyilatkozta Ralf Schumacher a Sky Germanynek. „Most, hogy a bátyám számos rekordját megdönti, az a véleményem, hogy egyértelműen a saját korszakának legjobbja. Ahogy Michael is az volt.”

„De nagyon nehéz összevetni a bátyámmal, mert rengeteg tényező jön a képbe. Lewisnak nyilvánvaló, hogy az elképesztő tehetsége mellett egy fantasztikus autója és csomagja is van. Ez nem összehasonlítható azzal, amivel Michael rendelkezett annak idején” – utalt az ifjabb Schumacher arra, hogy a Mercedes mostani fölénye nagyobb, mint a Ferrarié volt a 2000-es évek első felében. „De amit csinál, az még így is nagyszerű. Ami különösen tetszik benne, hogy még a nehéz helyzetekből is sokat kihoz, és hogy nem követ el hibákat. Ezért kell azt mondanunk, hogy messze ő a jelenlegi mezőny legjobbja.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: