DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem tűnik valódinak ez az egész

A Michael Schumacher 91 futamos győzelmi rekordját hajszoló Lewis Hamilton úgy érzi, nem valóságos, hogy ebben a pozícióban van. A csapatának tartozik köszönettel.

Michael Schumacher győzelmeket számláló rekordja már 14 éve érintetlen, amióta a hétszeres világbajnok megnyerte a 2006-os Kínai Nagydíjat, amely csodálatos pályafutása utolsó sikere volt.

Sokan gondolták, hogy az örökkévalóságig Michael Schumacher marad az F1 történetében a legtöbb futamot nyerő pilóta a maga 91 diadalával, azonban Lewis Hamilton addig-addig gyűjtötte a győzelmeket, mígnem mára már 90-nél jár.



A brit szürreálisnak érzi az egész helyzetet: „Nem tűnik valósnak ez az egész. Egyértelműen valami egészen egyedi kiváltság ebben a pozícióban lenni és egy olyan csapat tagjának lenni, amely hétről hétre a legmagasabb szinten képes teljesíteni” – idézi Hamiltont a GP Fans.

„Örökké hálával fogok tartozni azoknak, akik fáradhatatlanul folytatják a munkájukat, én csak egy láncszem vagyok a gépezetben, ugyanakkor nem könnyű nyerni, mikor egy olyan pilóta, mint Valtteri a végletekig kihozza magából a maximumot.”

„Sosem gondoltam, hogy idáig juthatok, ez biztos. Mind úgy nőttünk fel, hogy láttuk Michaelt versenyezni és arról álmodoztunk, hogy egy nap mi is ide kerülhetünk. Ez viszont minden álmomat túlszárnyalja. Michael kivételes sportoló és versenyző volt, szóval rendkívül megtisztelő, hogy hozzá hasonlóan Sennával és Fangióval emlegetnek engem egy lapon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: