DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff: Hamiltonnak év végéig döntenie kell

A Mercedes csapatfőnöke a fenti időhatárt adta meg a pilóta jövőjével kapcsolatos tárgyalásoknak. Ennél konkrétabban ő sem tudja megmondani, mikor jutnak dűlőre a hatszoros világbajnokkal.

Ahogy a jövő évi mezőny kirakósának újabbnál újabb darabja kerül a helyére, úgy szegeződik egyre nagyobb figyelem a még mindig tárgyalásokat folytató Lewis Hamiltonra és a Mercedesre. Miközben a többség már jó ideje tudja, kivel fogja teljesíteni a 2020-as szezont, az F1 legértékesebb pilóta-csapat párosítása a szerződés részletein dolgozik. Korábbi nyilatkozatok és a közös eredményeik alapján valószínűsíthető, hogy a felállás változatlanul folytatja a versenyzést, de persze az F1-ben csak akkor vehető valami garantáltnak, ha azt írásba foglalták. Ennek ellenére Toto Wolff csapatvezető egyáltalán nem aggódik, az egyre későbbre csúszó döntést a szezon sűrűségével magyarázza.

 wolff-monza-20201



„Egymást érik a versenyek, és nem akarjuk, hogy a tárgyalások eltereljék a figyelmünket. Egy hosszabb kihagyás alatt, például jövő héten közelebb kerülünk a kielégítő végkifejlethez. Az utóbbi három évben rá sem néztünk a szerződésre, ki sem vettük a fiókból. Néha változnak a körülmények, változik a környezet, így ez egy újabb etapnak számít, egy újabb utazásnak, amin közösen akarunk részt venni. Még tárgyalunk” – idézte a Channel 4 interjújában elhangzottakat a PlanetF1.

Wolff egyetlen időhatárt adott meg a tárgyalásoknak, az viszont a végső.  „A szezon végéig meg kell történnie. Nem kezdhetjük pilótapáros nélkül a következő évet. A szezon intenzitása miatt egyszerűen nem volt időnk egymásra, hiszen a köztes napokat pihenésre szánjuk. Egy ponton már elhangzott, hogy le kell ülnünk, és elő kell szednünk a három éve eltett szerződést, hogy feltegyük a kérdést: mit akarunk változtatni rajta?”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: