DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: Bottas hagyta kicsúszni a kezéből a győzelmet

Az F1 sportigazgatója szerint a finnek állt a zászló Mugellóban, éppen ezért nehéz lesz megemésztenie, hogy ismét vereséget szenvedett csapattársától, aki egyre jobban elhúz tőle a tabellán is.

Valtteri Bottas kezdte jobban a Toszkán Nagydíj hétvégéjét a két mercedeses közül, az időmérő előtti mindhárom edzésen ő volt a leggyorsabb. A Q3-ban aztán mégis Lewis Hamiltoné a pole-pozíció – igaz, a finnt meggátolta a javításban Esteban Ocon hibája és az amiatt belengetett sárga zászló. A rajtnál aztán az élre állt Bottas, az első piros zászlós megszakítást követően viszont újra elveszítette a vezetést hatszoros világbajnok kollégájával szemben, aki onnantól meg sem állt karrierje 90. győzelméig.

bottas-mugello-dppi



Ross Brawn, az F1 ügyvezetője szerint is Bottasnak állt a zászló Mugellóban, ezért különösen fájó lehet számára az újabb vereség Hamiltontól – minderről a Formula1.com honlapon vezetett rovatában írt a korábbi csapatfőnök:

„Valtteri Bottas abban a hitben fogja elhagyni Toszkánát, hogy nála kellene lennie a győzelmi trófeának: a finn elképesztő formában volt, miután átvette a vezetést Lewis Hamiltontól. Aztán viszont hagyta, hogy a győzelem kicsússzon a kezei közül, és vélhetően nehezen dolgozza fel az újabb vereséget a regnáló világbajnokkal szemben. Ez fájni fog neki, és azt fogja kérdezni magától: ’mit kellene jobban csinálnom, hogy legyőzzem a csapattársam?’. Még mindig harcban van a bajnokságért, persze, de ahogy telnek a futamok, az esélyei kezdenek elúszni. Ez most egy mentális csata, mert a tempója megvan. Lewis viszont könyörtelen, lecsap az összes lehetőségre, és ritkán ad azokból az ellenfeleinek.”

Az összetettben már 55 pontos hátrányban lévő Bottas maga is elmondta, hogy egész hétvégén jó volt a tempója, mégsem álltak össze számára a dolgok. Ez azonban csak idő kérdése, hogy változzon, és ehhez elsősorban azt kell elérnie, hogy az időmérőkön a pár százados különbségek az ő oldalán álljanak.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: