DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Bottas sokat beszél, de sosem veszi fel a harcot Hamiltonnal”

Az ex-F1-es Jolyon Palmer szerint szombatonként még csak-csak megszorongatja a finn a britet, vasárnaponként viszont képtelen erre – és ez nem a szerencsén, hanem a képességeken múlik.

Hiába kezdte győzelemmel a 2020-as Formula-1-es idényt Valtteri Bottas, azóta csupán Monzában, Lewis Hamilton büntetése után tudott csapattársa előtt végezni a versenyeken, így összetettbeli hátránya már két győzelemnyinél is nagyobb. Vasárnap Mugellóban sem tudta felvenni a harcot a hetedik vb-címe felé száguldó csapattársával – pedig a rádión még arról beszélt, hogy ellentétes gumit szeretne a második etapjára, mint Hamilton, ám végül ebből sem lett semmi, mivel hamarabb kellett kiállnia a bokszba.

bottas-hamilton-mugello-podium-dppi



A korábbi F1-es versenyző, a jelenleg szakértőként tevékenykedő Jolyon Palmer szerint Bottas az utóbbi időben túl sokat magyaráz a csapatrádión ahelyett, hogy ténylegesen felvenné a harcot Hamiltonnal – minderről a BBC 5 Live Chequered Flag podcastjában beszélt:

„Bottas nem szeret Hamilton számára kihívást jelenteni. Rengeteget beszél a rádión, tényleg nagyon sokat. Most is azt mondta, hogy az ellenkezőjét akarja csinálni, mint Lewis, Spában pedig azzal jött, hogy miért nem adnak neki lehetőséget az „előzésgomb” használatára, mert ’erről nem volt szó a megbeszélésen’. Sokat beszél, de végül sosem látjuk, hogy harcolna vele a futamon. Jól beszél, gyors pilóta, szombatonként igen keményen szorongatni is Hamiltont, de vasárnaponként egyszerűen nem. Egyszerűen túl könnyűnek tűnik ez Hamilton számára.”

Palmer szerint még csak az sem igaz, hogy mindig Bottas ellen dolgozna a szerencse, Mugellóban is történtek számára kedvező események: „A második etapja vége felé mondta, hogy jól jönne neki a biztonsági autó, erre bingó, három kör múlva jött is a safety car! Ez neki kedvezően alakult. A 46. kör végén is mondhatta volna, hogy ’némi szerencsére van szükségem’, ami meg is jött, de nem tudott mit kezdeni vele. Ez nem a szerencsén múlik Bottasnál, hanem a képességeken. Éppen csak Hamilton mögött végez az időmérőkön, de a képességek miatt van előtte Hamilton, és még nagyobb képességbeli különbség teszi őt a futamokon is előbbre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: