DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes-motor volt az egyik érv Vettel számára

Nem olyan rég írta alá a szerződést a Racing Pointtal, a megegyezés időtartamáról nem beszél, arról azonban igen, hogy a visszavonulás közel volt-e. Kérdések tömkelegét kapta Sebastian Vettel a mugellói FIA-sajtótájékoztatón.

„Úgy éreztem, ez a helyes lépés. Természetesen az utóbbi hetekben, hónapokban nagyon sokat gondolkodtam a jövőmön, hogy mi lenne a legjobb, amit tehetek. Nyilvánvaló, hogy ez a bejelentés kissé hirtelen jött, de jó érzés, hogy a hír már hivatalos, így egyértelmű, mi lesz velem. Elsősorban saját magam miatt, mert végre nem fognak kérdezősködni a jövőmről!” – beszélt Sebastian Vettel a Toszkán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a Racing Pointhoz – jövőre már Aston Martinhoz – való átigazolásáról, amely aznap délelőtt vált hivatalossá.

Vettel az online sajtótájékoztató résztvevőinek, köztük a Formula.hu-nak elárulta: nem olyan régen került aláírás a szerződésre, a bejelentés pedig némileg spontán történt, miután Sergio Perez lépett és nyílt levélben közölte távozását a csapattól. A döntés apropói között szerepel a már 2021-ben érkező költségvetési limit, valamint a csapat autóját hajtó Mercedes-motor is.

„Nem volt könnyű döntés, mert az elmúlt hetek, hónapok eseménydúsak voltak számomra. Azt már az első naptól fogva mondtam, maradni akarok a Formula-1-ben, mert továbbra is vonz engem. Maga a szerződés nem olyan rég vált véglegessé. Nyilvánvaló, hogy mivel Checo bejelentést tett múlt éjjel, az volt a helyes, hogy mi is megtegyük a sajátunkat.”



„A csapat választása egyértelmű volt részben az idei teljesítmény alapján, és még inkább a szabályok iránya miatt, ami kiegyenlíti majd a mezőnyt. Ez lesz valószínűleg az első alkalom, amikor ez a csapat annyi pénzből gazdálkodhat, mint a többi istálló, és így megmutathatja, mire képes. A jelenlegi helyzet alapján kijelenthető, hogy a Mercedes-motor előnyben van mindenkihez képest, és ez nem csak a következő, hanem az azutáni évekre is erős pozícióba helyez minket. Nyilvánvaló, hogy a mezőny elejében akarok versenyezni velük, nem a végében” – beszélt arról, miért jó választás az Aston Martin 2021-re és a folytatásra.

A sajtómunkatársak is kíváncsiak voltak, Vettel hány évre írt alá a csapathoz. Pletykák három szezonról szólnak, erre azonban a német nem vesztegetett sok szót: „Szerződések időtartamáról nem beszélünk” – mondta.

Hogy milyen közel volt a visszavonulás, arra a Formula-1-ben 14. szezonját töltő négyszeres világbajnok így válaszolt: „Nem hiszem, hogy ezt a közelséget mérni lehet. Közel volt olyan szempontból, hogy sok mindenen gondolkodtam. Magam kellett az első helyre tennem, hogy mi a legjobb számomra. És úgy gondolom, hogy amit eldöntöttem, az tényleg a legjobb számomra. Várom, hogy ezt be is bizonyítsam” – összegezte Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: