DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eldőlt: Perez távozik a Racing Pointtól

Nagy bejelentést tett közösségi oldalain szerda este Sergio Perez. A mexikói pilóta távozik csapatától, a Racing Pointtól a szezon végén. Ezzel minden jel szerint megnyílt az út Sebastian Vettel érkezése előtt.

Kevés versenyzőt találunk nemcsak a jelenlegi mezőnyben, de a Formula-1 történetének egészében is, aki karrierje folyamán olyan sokáig hűséges volt egy csapathoz, mint Sergio Perez a Racing Pointhoz: a mexikói még 2014-ben csatlakozott az akkor Force India néven futó istállóhoz. Távozása az újabb identitásváltás előtt történik: Perez már nem lesz a fedélzeten, mikor a brigád az Aston Martin gyári csapatává alakul 2021-ben.



„Üdv mindenkinek! Az életben mindennek van kezdete és vége, hét együtt töltött év után pedig közös időm a csapattal véget ér a szezon végén” – olvasható Perez nyílt levelében, melyet itt teljes hosszában közlünk. „Kicsit fáj, mivel nagyon rögös időszakokban is erre a csapatra fogadtam. Együttesen sok akadályt sikerült leküzdenünk, és nagyon büszke vagyok rá, hogy számos csapattársam munkáját sikerült megmentenem.”

„Az együtt megélt nagy pillanatok emlékeit megtartom, akárcsak a barátságokat és az elégedettséget, hogy mindig mindent beleadtam. Örökké hálás leszek a lehetőségnek, amit Vijay Mallya adott, aki hitt bennem 2014-ben, és lehetővé tette, hogy a Force Indiánál folytatódjon F1-es karrierem. A jelenlegi vezetésnek Lawrence Stroll irányításával semmi mást nem kívánok, csupán a legjobbakat a jövőben, főleg az Aston Martinnal való következő projektben.”

„Nincsen B tervem. Szándékom, hogy folytassam a versenyzést itt, de ez azon múlik, hogy találok-e projektet, amely motivál annyira, hogy minden körön 100 %-ot beleadjak. Szeretnék valamennyiőtöknek köszönetet mondani, hogy velem voltatok ebben a 10 évben. Családomnak, akik mindig támogattak, bármilyen helyzetben. Az összes szponzornak, akik hittek a projektemben, a stábomnak és főleg Istennek, aki megáldott azzal, hogy egy hihetetlen kalandot élhetek, melyet F1-nek hívnak. Remélem, rövidesen jó hírekkel szolgálhatok nektek, egyelőre azonban élvezzük közösen a következő versenyeket” – zárult Perez levele búcsúszagúan: szavai alapján a levegőben van az opció, hogy nem csupán csapatától, hanem az F1-ből is elköszön.

Perez kiszállása nagy valószínűséggel annak előjele, hogy az Aston Martin sztárpilótával érkezik a Ferrarit elhagyó Sebastian Vettel személyében – hiába nem hajlandó nyilatkozni a kérdésről a csapat az elmúlt időszakban. A csapattárs így a tulajdonos fia, Lance Stroll lenne, aki a Racing Point első 2020-as dobogóját jegyezte az Olasz Nagydíjon.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: