DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Készen áll a Red Bullra Gasly – de nem tervezik visszahívni

Az Olasz Nagydíj eseményeit ismerve adja magát a felvetés: nem akarja a Red Bull visszacserélni Gaslyt és Albont? A francia úgy gondolja, a jó eredményekért jutalom jár, Helmut Marko szerint viszont az Alpha Taurinál is szükség van egy csapatvezérre.

Megcserélődtek a szerepek egy év alatt: 2019-ben Pierre Gasly nem ütötte meg a szintet a Red Bullban, Alex Albon viszont újoncként remekelt a Toro Rossóval, ezért a szezon végét sem megvárva megcserélték a két versenyzőt. 2020-ban Gasly tündököl az Alpha Taurival, Albon viszont küszköd a nagycsapatnál: a legkontrasztosabb az Olasz Nagydíj volt a két pilóta tekintetében a francia futamgyőzelmével és a thaiföldi utolsó előtti helyezésével. A futam után adta magát a felvetés, nem lenne-e célszerű újra megcserélni a két versenyző helyét?

„Jelenleg nem gondolkozunk ezen” – mondta Monzában a német Skynak Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. „Gasly a Red Bull versenyzőinek egyike, jelenleg az Alpha Tauri kötelékében, ahol nagyszerű munkát végez. Ott is szükség van egy csapatvezérre.”



„Úgy gondolom, készen állok, de nem rajtam múlik a döntés” – nyilatkozta Markótól függetlenül a valószínűtlen futamgyőzelmet szerző Gasly. „Amióta visszatettek a Toro Rossóhoz, kizárólag magamra fókuszáltam, és arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Nagyon erős időmérőink, nagyon erős futamaink voltak azóta. Meglátjuk még, mi lesz a folytatásban, de szerintem számtalan erős versenyző volt már a Toro Rossónál, ezért igazán boldoggá tesz, hogy egyike vagyok annak a kettőnek, akinek sikerült futamot nyernie a csapattal.”

„Nyilvánvalóan azt feltételezem, hogy az erős eredményeket meg kell jutalmazni valamivel. De meglátjuk még, mi történik. Jelenleg nem ezen akarok gondolkodni, csak élvezni akarom a pillanatot, hiszen ez az első győzelmem az F1-ben. Ilyenen gondolkodni ráérek majd később” – fogalmazott a francia.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: