DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton Gaslyről: Ez fájhat a Red Bullnak

Nem győzte dicsérni az új győztest a hatszoros F1-es világbajnok, aki szerint a franciával nem bántak igazságosan a Red Bullnál, így monzai sikere különösképp elégtételt jelenthet számára.

Elképesztő hullámvasúton ment keresztül az elmúlt bő egy évben Pierre Gasly: a Red Bull 2019-re előléptette a nagycsapathoz, ám miután jócskán elmaradt a teljesítménye Max Verstappenétől, tavaly a szezon közben visszafokozták a Toro Rossóhoz. Ezek után még Brazíliában szerzett egy dobogós helyezést, vasárnap pedig Monzában – némi szerencsével ugyan, de – megszerezte első győzelmét is az Alpha Tauri színeiben.

gasly-redbull-monza-dobogo



Lewis Hamilton, akinek büntetése jelentős részben hozzájárult a francia sikeréhez, már az Instagramon is gratulált Gaslynek, de a sajtóban is rendkívül elismerősen beszélt róla – annál kevésbé a Red Bullról, amely szerinte nem bánt megfelelően a pilótával:

„Pierre egy remek srác, és szerintem roppant tehetséges” – idézi a britet a Motorsport.com szakoldal. „Nem hiszem, hogy feltétlenül igazságosan bántak vele a Red Bullnál, amikor előléptették, és nyilván nem egyszerű a versenyzőnek, amikor lefokozzák, szóval együttérzek vele. Aztán egy nem olyan gyors csapatnál kellett újra felépítenie az önbizalmát, ami sikerült neki, és néhány igazán nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő idén már eddig is. Aztán pedig szerzett egy győzelmet is, ez nagyon nem könnyű, szóval lenyűgözött engem.”

A mercedeses abban is bízik, hogy az olaszországi siker ismét új kapukat nyithat majd Gasly előtt: „Fantasztikus munkát végzett, és megérdemli a sikert. Remélhetőleg ez lehetőséget teremt számára az előrelépéshez. Ráadásul legyőzte azt a csapatot, amely lefokozta őt. Ez egyértelműen fájhat nekik” – utalt arra Hamilton, hogy a Red Bull mindeközben egy kiesést és egy 15. helyezést könyvelhetett el csupán vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: