DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Színnémet párost vár az Alfához Ralf Schumacher

Unokaöccse, Mick Schumacher F1-es bemutatkozására számít az egykori versenyző, aki azt sem zárja ki, hogy a Ferrari mindjárt három utánpótláspilótát felhoz a királykategóriába.

Az Alfa Romeónál akár két ülés is felszabadulhat 2021-re: Kimi Raikkönen szerződése szezon végén lejár, a versenyző pedig addigra betölti a 41-et, míg Antonio Giovinazzi helyét Belga Nagydíjon elkövetett komoly vezetői hibája ingathatja meg. Az üresedés a hatszoros F1-es nagydíjgyőztes, Ralf Schumacher szerint kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a Ferrari megadja a nagy lehetőséget unokaöccsének, Micknek.

„Mindenki tudja, milyen szoros együttműködés van a Ferrari és Alfa Romeo között. Logikus lenne, hogy elhelyezzenek egy újoncot ott. Sőt, szerintem két új versenyzőben gondolkodnak, egy ígéretes és egy rutinos pilótában. Talán már tárgyalnak is Hülkenberggel” – mondta a német Skynak Schumacher, megnevezve a lehetséges csapattársat is a visszatérésen dolgozó Nico Hülkenberg személyében.



Michael Schumacher fia tavaly tesztelte már az Alfa Romeót és a Ferrarit is, versenyhétvége keretein belül, szabadedzésen azonban még sosem vezetett. „Az Alfa Romeo szénája jelen pillanatban nem áll jól, hogy finoman fogalmazzak. Sokat nem veszíthetnek azon, hogy pénteken egy fiatal pilótát ültetnek be” – mondta az exversenyző. Ha reklámértékben gondolkodunk, elsőre az Eifel Nagydíj jut eszünkbe, Németországban, a Nürburgringen.

Az ifjú német előléptetésével egyetlen bökkenő van: a bajnokság negyedik helyén álló, 2020-ban már hatszor dobogón szereplő versenyző jól megy a Formula-1-ben, de a Ferrari két másik akadémistája nála is jobban. Robert Svarcman első, Callum Ilott második helyen van az összetettben. Ralf Schumacher szerint a Haas lehet a megoldás, ahol ugyancsak a pakliban van a kettős versenyzőcsere.

„Ha a Ferrari el akarja helyezni a három juniorját, ez lenne a logikus opció” – mondta Ralf, akinek egy rugóra jár az agya velünk: a Formula Podcastben mi is felvetettük, hogy extrém esetben jövőre három ferraris növendék lesz a nagyok között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: